Haberler

Şırnak: Şırnak'ta Çığ Hayatı Felç Etti

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ne Pınarbaşı Köyü'nde Çığ Düşmesi Sonucu 3 Evde Hasar Meydana Geldiği, Evlerdeki İnsanların Köylüler Tarafından Kurtarıldığı Bildirildi.

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ne Pınarbaşı Köyü'nde çığ düşmesi sonucu 3 evde hasar meydana geldiği, evlerdeki insanların köylüler tarafından kurtarıldığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Pınarbaşı Köyü'nde 3 evin üstüne çığ düşmesi sonucu evlerde hasar meydana gelirken, evlerdeki insanlar köy halkı tarafından kurtarıldı. Aşagıdere Köyü'nde de evlerin ve ahırların üzerine çığ düşmesi sonucu çok sayıda koyun telef oldu. İlçeye bağlı köyler çığ altında kalırken, Beytüşşebap Dağı'nın yakınındaki Kumtik Dağı'nın altında bulunan evler çığ tehlikesi nedeniyle mahalleyi terk etmek zorunda kaldı.

Öte yandan, Beytüşşebap Belediyesi ve Köy Hizmetleri ekipleri, karla örtünen cadde ve mahalleleri temizlemekte zorlanıyor. Elektrik sıkıntısının çekildiği ilçede, karayolu ulaşımı sağlanamadığı için bayram tatiline gidecek kamu kuruluşlarında görevli memurlar ise, ilçeden dışarıya çıkamıyor. Bütün köy yollarının da ulaşıma kapalı durumda olduğu bildirildi.

Beytüşşebap Belediye Başkanı Faik Dursun, çok zor şartlar altında çalıştıklarını belirterek, "Elimizde yeterli işi makinesi yok. Elimizde sadece 1 kepçe ve 1 kamyon var. Çok zor şartlar altında çalışıyoruz. Acil olarak iş makinelerine ihtiyacımız var" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title