Haberler

Şırnak: Güneydoğu'daki Sel Felaketi

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde Meydana Gelen Sel Felaketinden Sonra Bölgeye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Mehmet Hilmi Güler, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ Vatandaşlarla Biraraya Geldi.

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde meydana gelen sel felaketinden sonra bölgeye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Mehmet Hilmi Güler, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ vatandaşlarla biraraya geldi.

Helikopterle Silopi İlçesi'ne bağlı Orta Köyü'ne gelen Bakan Güler, Bakan Özak, Bakan Çelik ve Bakan Akdağ, selden zarar gören ilçeyi ziyaret etti. Çocukların yoğun ilgisiyle karşılaşan Bakanlar, köylülere geçmiş olsun dileğinde bulundu. Kızılay çadırları önünde halka hitaben bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Çelik, vatandaşların her türlü ihtiyacını karşılayacaklarını ve onlara her zaman destek olacaklarını söyledi. Başbakan adına geçmiş olsun dileğinde bulunan Çelik, şöyle konuştu:

"Yaşadığınız bu sel felaketinden dolayı Başbakan Erdoğan adına hepinize geçmiş olsun. Şırnak çapında yaşadığımız bu sel felaketinde 4 vatandaşımızı kaybettik. Bu vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, sizlere ve tüm yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Başbakanımız da gelecekti ama eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in hayatını kaybetmesi nedeniyle gelemedi. Kısa bir süre sonra kendisi de sizi ziyarete gelerek, bölgede incelemelerde bulunacak. Onun talimatıyla Bayındırlık ve İskan Bakanı Özak, Sağlık Bakanı Akdağ ve Enerji Bakanı Güler ile buradayız. Bugüne kadar hükümetimiz döneminde meydana gelen bütün tabii afetlerden sonra vatandaşımızın yanında olduk. Bingöl, Erzurum, Tunceli ve İzmir depremlerinden sonra en kısa zamanda vatandaşlarımızın hasar gören evleri yapıldı ve kendilerine teslim edildi. Burada da aynı şeyler olacak. Değerli valimizden aldığımız bilgilere göre, 600 civarında evde ağır ve orta düzeyde hasarlar oluştu. Bütün bunlar tespit edilmektedir. Eşyası, zarar gören, kullanılamayacak durumda olan bütün vatandaşlarımıza devlet olarak, hükümet olarak gereken yardımı yapacağız. Bundan emin olmanızı istiyoruz. Kızılay, ilk günden itibaren sizinle birliktedir. Çadır kentler kuruldu, ayrıca kurulan 2 ayrı seyyar mutfakta, 2 bin 500 kişiye 3 öğün sıcak yemek verilmektedir."

Yolların açık olduğunu ve elektrik enerjisinde herhangi bir problem olmadığını bildiren Bakan Çelik, "Sağlık Bakanı Akdağ da bu sel felaketi olur olmaz hemen bölgeye geldi ve bütün hastaneler alarma geçirildi, gerekli tedbirler alındı. İl genelinde birçok okulda eğitim yapılamamaktadır. Bunlarla ilgili ödenekler gönderilmiştir. Ayrıca, 'Ben yeşil kartımı kaybettim. Yeşil kartsız tedavi olabilir miyim?' gibi bir endişeniz olmasın. Bununla ilgili gerekli işlemler yapıldı. Vatandaşımızın uğradığı bu sel felaketi üzerinden siyaset yapmaya çalışan, vatandaşlarımızı istismar eden insanlar olabilir. Bunlara lütfen kulak asmayın, bunlara pirim vermeyin. Devletimiz ve milletimiz, birbirinin tamamlayıcısıdır ve devlet milletinin emrindedir, bunları bilmenizi isteriz. Bayındırlık ve İskan Bakanımız burada, evini yapmak isteyen insanlara ayni ve nakdi yardım yapılabilir. 'Bana malzeme verin, evimi yapayım' diyene malzeme verilecektir. Daha önce çeşitli yerlerde afete maruz kalan vatandaşlara ev yapıldı. Öte yandan, evi ağır hasarlı olan ve orta derecede hasarlı olanların bu zarar ve ziyanları tespit edildikten sonra, toplu konutlar da yapılacaktır. Bölgemizde yaşanan bu sel felaketi için Türk Silahlı Kuvvetleri, Polis Teşkilatı, İstanbul, Ankara, Kayseri, Konya ve Kocaeli Büyükşehir Belediyeleri seferber olmuştur. Onlar da, buradaki vatandaşların yararlarını sarmak, acılarını dindirmek için seferberdir. Devlet, sivil toplum örgütleri ve yerel idareler, hep birlikte bu acıyı hafifletmeye çalışıyoruz" şeklinde halka hitap etti.

Bakanlar, köyde kurulun Kızılay çadırındaki köylüleri ziyaret ettikten sonra Batman'a gitmek üzere helikopterle köyden ayrıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title