Haberler

Siirt'te Kutlu Doğum'da Ensar-Muhacir Kardeşliği Sergilendi

Güncelleme:

Siirt Merkez'de barınan Afgan ve Suriyeliler, kendileri için düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde ülkelerindeki savaşın sona ermesi için Arapça ve Türkçe dua edildi.

Ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Siirt'e barınan 200 Afgan ve 400 Suriyeli aileler, kendileri için düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde, Suriye'deki savaşın sona ermesi için dua etti.

Siirt Valiliği Sosyal ve Kültürel çadırında düzenlenen Kutlu Doğum Aşı Programına; Siirt Valisi Ahmet Aydın, Siirt Milletvekili Osman Ören, Yargıtay üyesi Mehmet Akarca,İl Jandarma komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu, Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, Siirt Müftüsü Faruk Arvas, Sancaklar Vakfı Başkanı Suat Sancak, Siirt Kızılay Şube Başkanı Yener Tanık ile çok sayıda Afgan ve Suriye'li aileler katıldı.

İl Müftülüğü ile Sancaklar Vakfı tarafından Valilik Sosyal ve Kültürel çadırında düzenlenen etkinlik, Hafız Ramazan Toprak'ın Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

İl Müftüsü Faruk Arvas, etkinlikte, Suriyeli ve Afganlı sığınmacıları kardeş gibi gördüklerini belirterek, Afgan ve Suriyelilerin "Muhacir" olduğunu ve Siirt halkının ise onlara "Ensarlık" yaptığını kaydetti.

İl Müftüsü Arvas,'Burada olduğunuz müddetçe bizim misafirimizsiniz. Memnuniyet ve samimiyetle sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz. İnsanlığa ışık tutan, kardeşliği, paylaşmayı, vefayı ve mazluma sahip çıkmayı bizlere öğreten Hazreti Peygamberin doğduğu mübarek ay olan Kutlu Doğum Haftasının, tüm insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum.'dedi.

Sancaklar Vakfı Başkanı Suat Sancak da Kutlu Doğum Haftasını vesile ederek bizleri bu hayırlı işe sevk eden tüm yetkililere teşekkür etti.

Sancak,'Düzenlenen Kutlu Doğum Aşı ile Afgan ve Suriyelilere sadece yemek ile değil, onlara dağıtılmak üzere 500 Milyon lirayı valilik emrine havale edeceklerini ve bir nebze de olsa onlara bu şekilde katkıda bulunacaklarının müjdesini' verdi.

Siirt Valisi Ahmet aydın ise, 'Peygamber efendimizin 1443. Doğum yılı nedeniyle birlikte oldukları Suriye'li ve Afganlılara Devletin her türlü imkânının sağlandığını, ayrıca 500 milyon ile Afgan ve Suriyelilere dağıtılmak üzere bizlere müjde veren Sancaklar vakfına bu anlamlı yardımlarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.'diye konuştu.

Kutlu Doğum aşında misafirlere Kavurma Pilav ve tatlı ikram edildi. Kızılay Siirt Şubesi de 300 Aileye 2 kilogramlık kavurma dağıttı.

Program; İbrahim Çoban'ın Arapça ilahileri ve Suriyeli 'Bisen' isimli minik kızın Türkçe yazdığı Hz. Muhammed Sevgisi adlı şiiri okumasıyla tamamlandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Aydın Faruk Arvas Kızılay Suriye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title