Haberler

Siirt'te "Dünya Madenciler Günü" Kutlandı

Siirt'te "4 Aralık Dünya Madenciler Günü" nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Siirt'te "4 Aralık Dünya Madenciler Günü" nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Siirt Öğretmenevinde düzenlenen etkinliğe Vali Ahmet Aydın, Belediye Başkanı Selim Sadak, Şirvan Kaymakamı İbrahim Özdel, Baro Başkanı Cemal Acar, Park Elektrik Anonim Şirketi Genel Müdürü Ramazan Yön ve maden ocaklarında çalışan yaklaşık 500 işçi katıldı.

Etkinlikte konuşan Vali Aydın, madenciliğin toplumların kalkınmasına yön veren en önemli sanayi kuruluşlarından birisi olduğunu belirterek, "Madenciliğin iş gücü ve toplumsal kalkınmaya verdiği katkıyla ele alınması gerekir. Siirt'te Park Elektrik Anonim Şirketi'nce Şirvan'a bağlı Maden köyünde bakır madeni çıkarılmakta ve önemli bir istihdam kaynağı oluşturulmaktadır. Bu önemli yatırım ilimiz için büyük bir önem teşkil ediyor" dedi.

Maden işçilerinin günlerini kutlayan Vali Aydın, şunları söyledi:

"Çözüm süreciyle birlikte bölge genelinde tüm sektörlerde yatırımların arttı. Özelikle maden işçilerinin alın teri kurumadan tüm özlük haklarının verilmesi gerekir. Yer altında kazanılan para helal paradır. Alın teri ile kazanılan paradır. İşçilerini memnun edemeyen işletmeler başarılı olmaz. Bu duygularımla görevi başında yaşamını yitiren tüm işçilerimize Allahtan rahmet diliyorum."

Park Elekrik Anonim Şirketi Genel Müdürü Ramazan Yön de Maden köyündeki işçilerle 4 Aralık Dünya Madenciler Günü'nü birlikte kutlamak istediklerini belirterek, bunu geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Madenciliğin dünyanın en zor mesleklerinden biri olduğunu ifade eden Yön, iş kazalarının önlenmesi ve işçilerin daha sağlıklı ortamlarda çalışmalarını sağlamak amacıyla önemli tedbirler aldıklarını kaydetti.

Etkinlikte daha sonra 20 işçi için bin liralık hediye çekilişi yapıldı. Program, yerel sanatçıların üç dilli türkü dinletisinin ardından sona erdi. - Siirt

Kaynak: AA / Yerel

Dünya Madenciler Günü Şirvan Aydın Siirt Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title