Haberler

Siirt Sydv Dar Gelirli Vatandaşa Mikro Kredi Verecek

Siirt'te Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (Sydv) Tarafından Ekonomik ve Sosyal Sıkıntı İçinde Bulunan Vatandaşlara Destek Olmak Amacıyla İlk Yıl Ödemesiz 5 Yıllık Mikro Kredi Uygulaması Başlatıldı.

Siirt'te Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ekonomik ve sosyal sıkıntı içinde bulunan vatandaşlara destek olmak amacıyla ilk yıl ödemesiz 5 yıllık mikro kredi uygulaması başlatıldı.

Siirt'te el yapımı hediyelik eşya, bilgisayar, semercilik, PVC, oto aksesuarı ve kilim atölyesi Siirt Valisi Necati Şentürk'ün katıldığı törenle hizmete girdi. SYDV tarafından PVC imalatı için açılan atölyeye 50 bin YTL, diğer işyerlerine ise 10'ar bin YTL kredi desteği verildiği belirtildi. Proje üretme noktasında Türkiye genelinde Siirt'in 8. sıraya yerleştiğini söyleyen Vali Şentürk, il merkezinde 25 olmak üzere toplam 145 projenin kabul edildiğini, proje tutarının ise 5 milyon 700 bin YTL olduğunu belirtti. Amaçlarının işsizlere kısmen de olsa çözüm sunmak olduğunu belirten Vali Şentürk, "SYDV'nin düzenlediği projeler kapsamında maddi imkansızlıklardan dolayı iş kuramayan vatandaşlarımıza kolaylık olması amacıyla mikro kredi uygulaması başlatıldı. Bu uygulama ile vakfımız 10'ar bin YTL para ile destek veriyor. İlk yıl ödemesiz. İkinci yıl yüzde 20, üçüncü yıl yüzde 20, dördüncü yıl yüzde 30 beşinci yıl ise yüzde 30 olarak geri dönüşümlü çok cazip imkanlar sunduk. İsteyen her vatandaş bizlere müracaat etmesi durumunda talepleri değerlendirilir. Ayrıca bu proje çerçevesinde iki hatta 5 kişi bir araya gelerek 5'er bin YTL'den destek alabilecektir" dedi.

(ZKG-ZG-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title