Haberler

Sharjah Emirliği 4. Kez Emıtt'de

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Tanıtım Fuarı Emıtt 2007'nin İlk Gününde Verdiği Yemekte Sharjah'ın Önemli Bir Destinasyon Haline Geldiğini Söyledi

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Tanıtım Fuarı EMITT 2007'nin ilk gününde verdiği yemekte Sharjah'ın önemli bir destinasyon haline geldiğini söyledi

Uluslararası turizm sektörüne yönelik yeni strateji çerçevesinde bu yılın ilk turizm turunu başlatan Sharjah Emirliği de, İstanbul'da 15 -18 Şubat 2007 tarihleri arasında gerçekleşecek EMITT 2007 fuarına katıldı.

Sharjah Emirliği'nin 4. kez katıldığı fuara bu yıl 55 ülkeden 200'den fazla kuruluş katılırken, 50'den fazla ülkenin turizm bakanları fuarı ziyaret ediyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, fuarın açılışı onuruna düzenlediği öğle yemeğinde Sharjah Ticaret ve Turizm Geliştirme Kurumu Genel Direktörü Muhammed A. Al Noman'ı kabul etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Koç, Sharjah'ın özellikle turizm alanında yaptığı yatırımlarla bölgede diğer ülkelere liderlik ettiğini ve her geçen yıl daha da artan sayıda Türk turistin destinasyon olarak Sharjah'ı tercih ettiğini belirtti.

Sharjah'ın bir üniversite şehri olmasının gurur verici bir şey olduğunu anlatan Koç, şöyle konuştu: "Böyle bir şehrin varlığı Emirliğin yöneticilerinin ileri görüşlülüğünün en güzel göstergesi. Bu Emirlikteki kurumlar bölgedeki pek çok şehir ve Emirlik için bir lider rolü oynuyor. Eğitim üzerinden insana yapılan yatırım bir ülkenin en büyük hazinesidir ve işte bu noktada Sharjah ön plana çıkıyor. Kültürel mirasını ve kültürünü koruma yolunda yaptığı çalışmalarla da farklılığını hissettiriyor."

Genel Direktörlüğünü yaptığı Sharjah Ticaret ve Turizm Geliştirme Kurumu'nun yanı sıra Sharjah Uluslararası Havalimanı ve Air Arabia temsilcilerinden oluşan Sharjah delegasyonunun başkanlığını yapan Al Noman da, Bakan Koç ile yediği öğle yemeğinin ardından Bakan'ın Sharjah Emirliği konusunda derinlemesine bilgisi ve yakın ilgisinden etkilendiğini belirtti.

Al Noman, Bakan Koç hakkında şöyle konuştu: "Sayın Bakan, Sharjah da yapmakta olduğumuz işlerden çok etkilendiğini belirtti. Emirliğimizin bir turistik destinasyon olarak giderek artan öneminin farkında olduğunu görmekten dolayı çok memnun oldum. İstanbul ile Sharjah arasında direkt uçuşların başlatılmasının ne kadar önemli olduğu konusunda ikimiz de hemfikir olduk. Sayın Bakan bilet tek yönde 35 euro'dan başlayan fiyatları duyunca memnuniyetini dile getirdi. Sayın Bakan ile işbirliği, ortak bilgi ve tecrübe yoluyla Sharjah ile Türkiye arasında turizm bağlarını nasıl geliştirebileceğimiz konusunda da görüş alış verişinde bulunduk. Konuştuğumuz bütün noktalar, karşılıklı olarak turist sayısını nasıl artırabileceğimiz konusunda bize yol gösterecek, stratejik planlarımızı oluşturmamızda bize yardımcı olacak."

Genel Direktör Al Noman, fuarın açılışının ardından yaptığı ziyaretler kapsamında Sharjah standını da ziyaret eden Bakan Koç'a Sharjah'ın geleneksel el sanatlarından yapılmış bir plaket takdim etti.

Sharjah'ın bu yıl 11'incisi düzenlenen EMITT fuarına katılımında geçen yıl yine Şubat ayında yapılan fuara katılarak elde ettiği başarı etkili oldu. Sharjah Ticaret ve Turizm Kurumu yetkililerinin verdikleri bilgilere göre Emirliğin geçen yılki fuarda yaptığı başarılı tanıtımın ardından Türkiye'den Sharjah'a giden turist sayısında ciddi bir artış gözlendi.

Sharjah Ticaret ve Turizm Geliştirme Kurumu Genel Direktörü Muhammed A. Al Noman kurumun diğer yöneticileri, Sharjah Uluslararası Havalimanı ve Air Arabia üst düzey temsilcileriyle birlikte EMITT 2007'ye katılan Sharjah delegasyonunun başkanlığını yürütüyor.

Kurumun EMITT 2007 'ye katılımı ile ilgili bilgi veren Noman, şunları söyledi: "Sharjah Emirliği'nin bu önemli uluslararası turizm fuarına katılımı hiç şüphesiz geçmişteki çalışmalarımızın ve kurduğumuz bağlantılarımızın başarısını ve Emirliğin değişik uluslar arası toplantılarda elde ettiği başarıyı yansıtıyor. Bütün bu çalışmalar, Sharjah Emirliği'nin dünya haritasında güçlü bir yer edinmesini sağlama yolunda önemli katkı sağlıyor."

Al Noman, araştırmaların Türk turistlerin kültür turizmi ve alış verişi tercih ettiklerini ortaya koyduğunu da söyledi.

Sharjah Ticaret ve Turizm Geliştirme Kurumu, Türk turistlere kültürel mirasımızı ve tarihimizi görebilecekleri eşsiz bir destinasyon olarak tanıtmayı amaçlıyor" diyen Al Noman, bu çalışmaların hem Sharjah Emirliği'nin dünya haritasında konumunu güçlendirecek hem de bir bütün olarak Emirliklere daha fazla Türk turistin gelmesini sağlayacağını söyledi.

Sharjah'ın EMITT'e katılımının ardında yatan en önemli nedenin bu fuarın ilk düzenlendiği 1997 yılından bu yana giderek artan bir performans ile önde gelen fuarlardan bir tanesi olması gösteriliyor. EMITT, dünyanın değişik yerlerindeki turizm sektörü çalışanlarının birikimlerini bir araya getirmede önemli bir misyon üstleniyor. Geçen yıl 40 ülkeden 1200 kuruluşun katıldığı ve 150 binden fazla ziyaretçi çeken EMITT, bu yıl 5 salona yayılan 30 bin metrekarelik bir alan üzerinde gerçekleşiyor. Sharjah Emirliği 200 binden fazla ziyaretçinin beklendiği fuardan ciddi bir pay kazanmayı hedefliyor.

Sharjah Ticaret ve Turizm Geliştirme Kurumu bu yıl fuarda daha çok sunumlara ve tanıtım aktivitelerine yer verecek. İkinci salonda 2121 numaralı standda Sharjah Emirliği ve şehrinin göz kamaştıran tasarımları ve görüntüleri yer alacak. Standı ziyaret eden katılımcılar Emirlikle ilgili tüm bilgileri içeren her türlü dökümanı edinebilecekler.

(CHT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Euroleague dörtlü finalde (Final Four) finale çıktı mı, elendi mi? TV8.5 canlı izle! (REAL MADRİD-BAYERN MÜNİH) 8 Mayıs TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! Real Madrid Bayern Münih maçını şifresiz veren kanallar! Real Madrid Bayern Münih maçı nereden izlenir, hangi kanal veriyor? Fenerbaçe Monaco Eurolig serisi kaç kaç, kim önde? Monaco Fenerbahçe Beko maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Monaco Fenerbahçe Beko Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Real Madrid Bayern Münih maçı CANLI izle! 8 Mayıs R. Madrid B.Münih maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Karagümrük Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Karagümrük TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Dzeko sakatlandı mı, derbi oynamayacak mı 2024? Karagümrük Trabzonspor maçı CANLI izle! 8 Mayıs Karagümrük TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Fatih Karagümrük Trabzonspor ilk maç kaç kaç bitmişti? Trabzonspor Karagümrük ZTK yarı final ilk maç sonucu! 10 Mayıs'ta okullar tatil mi, Cuma günü okul yok mu? 19 MAYIS RESMİ TATİL Mİ? 19 Mayıs okullar tatil mi, yarım gün mü? 19 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Süper Lig şampiyonu ne kadar kazanacak 2024? New York Knicks Indiana Pacers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 9 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! EXXEN canlı maç izle! (REAL MADRİD-BAYERN MÜNİH) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 8 Mayıs EXXEN spor canlı izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title