Haberler

Sezer: Bütün Kalmaya İhtiyaç Var

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, 'Ayrışmaya Değil, Kutuplaşmaya Değil, Sorunlarımızı Çözmek, Ekonomik Anlamda Gelişmek, Toplumun Sosyal Haklarını En İyi Noktaya Getirmek İçin Bir ve Bütün Kalmaya İhtiyaç Var' Dedi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ''Ayrışmaya değil, kutuplaşmaya değil, sorunlarımızı çözmek, ekonomik anlamda gelişmek, toplumun sosyal haklarını en iyi noktaya getirmek için bir ve bütün kalmaya ihtiyaç var'' dedi.

DSP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Sezer, Parti Genel Merkezi'nde Uluslararası Cumhuriyetçiler Enstitüsü ve Türk Parlamenterler Birliği'nin birlikte düzenlediği organizasyon çerçevesinde staj yapan 40 öğrenciyle görüştü.

Türkiye koşullarında, demokrasinin vazgeçilmezleri bulunduğunu belirten Sezer, yasama, yürütme ve yargı erklerinin ''bağımsızlığı ve birbirine karşı bağımsızlığı olgusunun'' son derecede önemli olduğunu söyledi.

Sezer, sözlerine şunları ekledi:

''Ama bununla birlikte, özellikle bizim coğrafyamızda demokrasinin işleyebilmesi için laikliğin 'olmazsa olmaz' olduğunu da söylemek isterim.

Yine bizim coğrafyamızda ve bizim ülkemizde bizim kültürel, inançsal yapımızda, laikliği de korumanın, geliştirmenin, inançlara saygıyla birlikte ele alınmasıyla olacağına inanırım. İnançlara saygı göstermek, inançların o inançlara mensup kesimlerin o inançlarını dilediği gibi yaşamasını sağlayacak ortamı yaratmak son derecede önemli. Ülkemizde son dönemde yaşanan ayrışma, kutuplaşma bu temele dayanıyor. Onun için bu konuyu sizlerle paylaşmak istedim.

Ayrışmaya değil, kutuplaşmaya değil, sorunlarımızı çözmek, ekonomik anlamda gelişmek, toplumun sosyal haklarını en iyi noktaya getirmek için bir ve bütün kalmaya ihtiyaç var. Dünyada aslında var olan gücümüzü etkin bir şekilde değerlendirebilmek için bir ve bütün kalmaya ihtiyaç var. Bu anlamda son zamanlarda özellikle laiklik ya da inançlar üzerinden siyaset yapanlara, o yolla toplumu kutuplaştıranlara, inançlara saygı ile laikliği birlikte ele almaları gerektiğini hatırlatmak istedim.''

Kaynak: AA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title