Haberler

Sezen Aksu Sahneye Çıkacak

15. Altın Koza Uluslararası Film Festivali'nin Açılış Töreni Yarın Yapılacak.

15. ALTIN KOZA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ'NİN AÇILIŞ TÖRENİ YARIN YAPILACAK.

Ankara Sinema Derneği'nce yapılan anket sonucu belirlenen "En İyi 10 Türk Filmi"nin bugünkü ilk gösterimiyle başlayacak ve 8 Hazirana kadar sürecek etkinliğin açılış töreni, festivale davet edilen sanatçıların katılımıyla yarın akşam Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Etkinlikler kapsamında 4 Haziran Çarşamba günü Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulacak, aynı gün akşam saatlerinde kentte sinema sanatçılarının katılacağı "Sevgi Korteji" düzenlenecek.

Etkinlikte Yılmaz Duru, Menderes Samancılar, Abdurrahman Keskiner, Elif İnci, Mazlum Çimen, Derviş Zaim, Ezel Akay, Başak Köklükaya, Derya Alabora, Lale Mansur, Cahit Berkay, Mehmet Ali Alabora, Selda Alkor, Halil Ergün, Halit Refiğ, Tuncel Kurtiz, Şerif Gören, Reis Çelik, Sarp Apak, Çağan Irmak, Çetin Tekindor, Emre Karayel, Yeliz Yeşilmen, Mahsun Kırmızıgül, Kerem Alışık ve Cansu Dere gibi sanatçılar yer alacak.

"Sinema Dayanışma Gecesi"nin yapılacağı Mimar Sinan Amfi Tiyatrosu'nda ünlü sanatçı Sezen Aksu sahneye çıkacak.Perşembe günü sinema tarihinin önemli oyuncularından Tuncel Kurtiz'e "Türk Sineması'nda Bir Usta Oyuncu" ödülü, 6 Haziran cuma akşamı ise yönetmen Halit Refiğ, oyuncu Selda Alkor ve oyuncu Halil Ergün'e "Yaşam Boyu Onur Ödülü" verilecek. 7 Haziran Cumartesi akşamı ödül töreni yapılacak.

En İyi Film Ödülü'nün 250 bin YTL, Büyük Jüri Yılmaz Güney Ödülü'nün 75 bin YTL, Halk Jürisi En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödüllerinin ise 50'şer bin YTL olarak belirlendiği bildirildi.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title