Haberler

Sevgilim İstanbul Filmi

Sevgilim İstanbul filminin fragmanı, oyuncuları, resimleri ve tim bilgileri. Sevgilim İstanbul filminin oynadığı sinemalar ve seanslar.

İrini ve Ali Paris'te, bir uluslararası gazeteciler toplantısında tanışmış, birbirlerine âşık olmuşlardır. Ali tehlikeli konuları kurcalamakla ünlü bir Türk gazetecidir. İstanbul kökenli Yunan bir babanın kızı olan İrini de Yunanistan'da gazetecilik yapmaktadır. Albaylar cuntası döneminde, altı yaşındayken, babasının sivil polisler tarafından tutuklanıp götürülüşüne tanık olmuştur. Daha sonra babasının ölüm haberi gelmiş, ama ölüsü bulunamamıştır.

İrini, hem sevgilisini hem de babasının şehrini görmek için, ilk kez İstanbul'a gelir. Birlikte geçirdikleri aşk ve tutku dolu birkaç günün ardından Ali ansızın kaybolur. Tehdit telefonları ve mektupları almakta olduğunu bildiği sevgilinin kaybı, İrini'yi, İstanbul labirentinde Kafka'vari bir arayışın içine sürükler.

Yönetmen: Seçkin Yaşar

Senaryo: İzzet Yasar, Nedim Gürsel, Seçkin Yaşar

Oyuncular: Nedim Saban, Erdinç Akbaş, Tunca Yönder, Alptekin Serdengeçti, Kariofyllia Karabeti

Filmin Türü: Drama

Orijinal Adı: Sevgilim İstanbul

Yapımcı Firma: Sarmal Aş

Yapım Yılı: 1999

Yapım Ülkesi: Türkiye

Orijinal Dili: Türkçe, Yunanca

Filmin Süresi: 103 dk.

Resmi Sitesi: http://www.sevgilimistanbul.com/

Dağıtıcı Firma: Warner Bros

Vizyon Tarihi: 13.04.2007

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title