Haberler

    'Sesimizi duyun, hemen şimdi!'

    Güncelleme:

    Oğuz Matoğlu, 55MUTSUZ BİR HAYATA MAHKÜM BIRAKILMASINLAROğlum 24 yaşında.

    Oğuz Matoğlu, 55

    MUTSUZ BİR HAYATA MAHKÜM BIRAKILMASINLAR

    Oğlum 24 yaşında. Salgın sürecinde herkes gibi biz de zorluklar yaşadık ancak sokağa çıkma yasağı avantaj oldu. Çünkü taciz eden bakışlar yoktu hayatımızda. Ayrıca bu süreç evde hapis kalmanın nasıl bir his olduğunu herkese öğretti.

    Geleceği bilemeyiz, ama bizden sonra çocuklarımıza ne olacağı belli değil. Kendi ayakları üzerinde duramıyorlar; mutlaka bakım ve gözetim istiyorlar. Herkes gelecek endişesi yaşarken bir de bizi düşünün. Nasıl endişe duymayalım ki!

    Devlet çocuklarımıza ev ortamı şeklinde yaşam birimleri yapabilir. Çalışanların yarısı da bizim gibi ebeveynlerden ve yakınlarından seçilebilir. Hayatta olmayanların otizmli evlatlarının yaşam şartlarının denetimi otizmli evladı olan diğer anne-babaların aracılığıyla yapılmalı.

    Çocuğumun benden sonra cahil ve vicdansız insanların elinde işkence ve baskıya maruz bırakılmasından,  mutsuz bir hayata mahküm edilmesinden çok korkuyorum.

    Arzu Gökçe, 49

    ARTIK İMDAT ÇIĞLIKLARI ATIYORUZ

    Otizmli çocuklar için İstanbul'da bir bakımevi var ama 40 çocuk sırada. Aileleri öfke krizleriyle baş edemez durumda. Ailelerin nefes alması için destek mekanizmaları yok. Ülkemizde otizmli yetişkinler için devlete ait bir tek bakım merkezi var. Oysa yurtdışında bakım hizmeti dört kişilik grup evlerinde veriliyor. Bunları TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a sunduk. Cumhurbaşkanımıza da arz edilecekti ancak pandemi bu süreci uzattı. Birçok sorunla yaşamaktan yorulduk, imdat çığlıkları atıyoruz.

    Dudu Karaman, 47

    PANDEMİ KORKU VE KAYGILARIMIZI TIRMANDIRDI

    Oğlum Deniz 11 yaşında. Pandemi sürecinde okullar ve rehabilitasyon merkezleri kapandığından çocuklar eğitime erişemez hale geldi. Sinir krizleri arttı. Sokağa çıkma izni verilmesi de yeterli olmadı.

    Almanya, Münih'te ziyaret ettiğimiz rehabilitasyon merkezi yeşillikler içinde ve şehrin tam ortasındaki iki binadan oluşuyordu. Binalardan biri ana sınıfından liseye bir okul... Psikolojik destek ve tıbbi hizmetler aynı binanın içinde ücretsiz.

    Yetişkin engellilerin yaşadığı binanın altında kafeterya, etkinlik  ve atölye alanları mevcuttu. Üstte 2+1 daireler... Engelli birey burada tek başına ya da ailesiyle kalabiliyor. Engelliler üretim sürecine dahil edilmiş, yaptıkları işin karşılığında ücret alıyorlar. Türkiye'de buna benzer merkezler yok.

    Pandemi nedeniyle kendimi ölüme her zamankinden daha yakın hissediyorum. Ölmek ve çocuğumun güvenle gideceği bir yerin olmadığını bilmek korku ve kaygılarımı tırmandırıyor.

    Yurtdışında eğitimden sağlığa tüm hizmetler tek merkezde sunuluyor.

    Kaynak: Hürriyet / Magazin

    Sokağa Çıkma Yasağı Haberler

    Bakmadan Geçme

    ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title