Haberler

Servisçilerden Trafik Cezası Protestosu

İzmir Otobüs ve Servisçiler Kooperatifi'nin Düzenlediği Eylemde, Trafik Ekiplerinin "S" Plakası Olmayan Servis Araçlarına Uyguladığı Cezalar Protesto Edildi.

İzmir Otobüs ve Servisçiler Kooperatifi'nin düzenlediği eylemde, trafik ekiplerinin "S" plakası olmayan servis araçlarına uyguladığı cezalar protesto edildi.

İzmir Atatürk Stadyumu otoparkında toplanan yaklaşık 70 servis aracı şoförü, servis plakası olmayan fakat bütün yasal belgelere sahip olan ticari servis taşımacılığı yapan araçların trafik polislerince 900 YTL para cezası verilerek, 15 gün süreyle trafikten men edilmesini protesto etti. Servis araçları sahiplerinin "S" plaka almak için gerekli mercilere müracaatlarını yaptığını, fakat geri bildirim alamadıklarını dile getiren İzmir Otobüsçüler ve Servisçiler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hayran Günaydın, "Şu an İzmir'de servis araçları 'S' plakaya sahip olmadıklarından dolayı araçları kapatma işlemi uygulanmaktadır. Ancak bu uygulama 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ek 2. maddesi gereğince yasal değildir. Karayolları Trafik Kanunu'nda servis plakası tanımı yoktur. 1998 ve 1999 yılları arasında yasal olmadan ve ihalesi yapılmadan şoför esnafı olmayan kimselere 'S' plakası dağıtılmıştır. Biz biliyoruz ki şu anda bu işten birileri büyük bir rant sağlamaktadırlar. Ancak küçük çaplı esnaflar mağdur olmaktadırlar. Trafik ekipleri bu araçlara ceza yağdırmakla beraber araçlarını da 15 gün süreyle kapatmaktadırlar. Yetkililerin bir an önce bu soruna çözüm bulmasını istiyoruz ve sayın valimiz, emniyet müdürümüz ve belediye başkanımızdan yardım bekliyoruz" dedi.

Stat görevlilerinin yapılan gösterinin izinsiz olduğunu belirtmesi üzerine servis şoförleri, olaysız şekilde dağıldı.

(KA-Mİ-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title