Haberler

Sent Antuan Klisesi'nde Noel Konseri

Bayraklı Belediyesi, İzmir Devlet Opera ve Balesi ve Sent Antuan Klisesi'nin ortaklaşa düzenlediği noel kutlamaları konseri, Bayraklı Sent Antuan Katolik Klisesi'nde yapıldı.

Bayraklı Belediyesi, İzmir Devlet Opera ve Balesi ve Sent Antuan Klisesi'nin ortaklaşa düzenlediği noel kutlamaları konseri, Bayraklı Sent Antuan Katolik Klisesi'nde yapıldı.

Saat 20.00'de başlayan ve yaklaşık iki saat süren konsere, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ geçirdiği rahatsızlık nedeniyle katılamazken, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Levent Ölçer ve Bayraklı Belediye Başkan Vekili Münir Demir'in yanısıra çok sayıda İtalyan levanteni aile ile klise cemeati katıldı.

Konser öncesinde söz alan rahip Paolo Purhiese, Noel bayramında İsa'nın doğum gününü hatırladıklarını belirterek, "25 Aralık günü yaşanacak noel çoskusuna bu konserle başlıyoruz" dedi. Allah'ın büyük bir güzellik olduğunu ve her güzel şeyin Allah'ın bir kıvılcımı olduğunu dile getiren Purhiese, "Bu yüzden, bu konserinde güzel olmasını diliyorum. Öyle ki, yaradanın küçük bir kıvılcımını bizler de hissedebilelim" diye konuştu.

Öte yandan geçirdiği rahatsızlık nedeniyle konsere gelemeyen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ da gönderdiği mesajda dinlerin kardeşliğine vurgu yaptı. Karabağ'ın basın danışmanı Hatice Tatlı'nın okuduğu mesajda; Ortaklaşa düzenlenen bu konserin, barışa, dosluğa ve kardeşliğe bir çağrı olduğunu ifade ederek, "Bayraklı'dan yükselecek bu şarkıların, türkülerin, dinler ve medeniyetler arasında uzlaşma sağlanmasına, köprüler kurmasına yardımcı olmasını diliyorum" dedi. Müziğin evrenin dili olduğuna dikkat çeken Karabağ, "Dinler ve medeniyetler arasındaki çatışma tarih boyunca insanlığa zarar vermiştir. dinler arasında kurulan diyalog ise dünya barışını sağlamıştır. Dinler aynı kaynaktan gelip aynı amacı paylaşmıştır. Nerede doğmuş olursak olalım, nerede yaşarsak yaşayalım, hepimiz müziğin tınısından etkileniriz. Dilini anlamasakta hoşlanırız, işte müziğin evrenselliği budur" dedi.

Konuşmaların ardından, Ali Hoca Şefliğindeki İzmir Kadınlar Flarmoni Orkestrası, yeni yıl şarkılarından oluşan repertuvarını sergiledi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title