Haberler

Şenol Güneş, dev zirvede Nihat Özdemir'e içini döktü: Zaten bırakacaktım, vatan haini ilan edildim

Güncelleme:

TFF Başkanı Nihat Özdemir ve A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, dün Riva'da bir araya geldi. Güneş, tüm başarısızlığı üstlendi. Yaşadığı zor duyguları da Başkan'a belirtti. Deneyimli teknik adam, "Dünya Kupası'nda bırakmak istiyordum. Uğurcan'ı kaleye alıyorum F.Bahçeliler, Altay'ı alıyorum Trabzonlular zarar veriyor. Emre'yi yanıma alayım dedim, Trabzon'da vatan haini ilan edildim" dedi.

A Milli Futbol Takım'ın Hollanda'ya 6-1 mağlup olması sonrası TFF Başkanı Nihat Özdemir ve A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş toplantı yapma kararı aldı. Milliyet gazetesi; toplantıda konuşulanları aktardı.

İşte yaşananlar:

"ALINACAK KARARA SAYGI DUYUYORUM"

TFF Başkanı Nihat Özdemir ile dün bir araya gelen Şenol Güneş'in, "Ortada bir başarısızlık varsa bu benden kaynaklıdır. Alınacak her türlü karara saygı duyuyorum. Türk Sporu ve özellikle Türk futboluna ne faydalı olacaksa o adımı atarım. İsterseniz istifamı vereyim. İsterseniz siz görevden alın" dediği öğrenildi.

İKİ TARAF DA DÜŞÜNCELERİNİ DİLE GETİRDİ

TFF Başkanı Nihat Özdemir, Hollanda yenilgisi sonrası tüm eleştiri oklarını üzerine çeken ve A Milli Takım'daki geleceği tartışılır hale gelen Teknik Direktör Şenol Güneş ile dün sabah bir araya geldi. Görüşmede iki taraf da düşüncelerini açık sözlülükle dile getirdi. Güneş, "Beni ve futbolcularımı çok üzen tavır ve söylemlerle karşılaştık, bunları gerçekten hiç hak etmedik. Ortada bir başarısızlık varsa bu benden kaynaklıdır" diyerek sözlerine başladı ve şöyle devam etti:

"İSTERSENİZ İSTİFAMI VEREYİM"

"Evet son Hollanda maçının kadro seçiminde hatam var. Örneğin Orkun yerine Ozan Tufan ile başlayabilirdim. Ama Ozan karantinadan yeni çıkmış, fazla antrenman yapmamıştı. Ne vereceğini bilemediğimiz için böyle bir karar aldık. Burada yanlış yapmış olabilirim. Hepsini kabul ediyorum. Bunun sonucunda da alınacak her türlü karara saygı duyuyorum. Türk Sporu ve özellikle Türk futboluna ne faydalı olacaksa o adımı atarım. İsterseniz istifamı vereyim. İsterseniz siz görevden alın."

"BÜYÜK İŞLER BAŞARACAKLAR"

Güneş, "Burada öncelik ne benim, ne de yerime gelecek hocadır. Öncelik hala Dünya Kupası finallerine gitme şansı bulunan Milli Takımdır. Onun için ne yapmalıyız ona bakmalıyız. Ortada zor bir durumun olduğu kesin. Her karara saygılı olduğumu tekrar söylüyorum. Çok genç, heyecanlı ve mutlaka başarılı olmak isteyen ve bu yüzden de zaman zaman hatalar yapan bir takımımız var. İnanın bu gençler büyük işler başaracaklar" dedi. Güneş ile Özdemir bugün bir kez daha bir araya gelecek ve son karar belli olacak.

"SÖZLEŞME İNCELENDİ"

Başkan Nihat Özdemir ile Şenol Güneş arasındaki görüşmede, tecrübeli hocanın aldığı maaş da yine ana başlıklardan birini oluşturdu. Bu konudan çok rahatsız olan Güneş, "İlk günden beri bir maaştır tutturdular. Siz de biliyorsunuz ki gelir gelmez benim sözleşmemi Türk parası üzerinden yaptık. Ben önceki hocalar gibi döviz cinsinden para almıyorum. Ama kamuoyundan algı bambaşka..." dedikten sonra federasyon yetkililerinden sözleşme örneğinin çıkarılıp getirilmesini istedi. Ardından ikili sözleşmeyi inceledi.

"SİZE DAHA ÇOK ÜZÜLDÜM"

Teknik Direktör Şenol Güneş'in görüşmede Hollanda maçında tribünlerden gelen protestolara da değindiği ve "Kendimden çok size yönelik tepkilere üzüldüm. Torununuz yanınızdayken böyle bir durumla karşı karşıya kalmanız beni daha fazla yıprattı. Çünkü siz bunları hiç hak etmediniz" dediği belirlendi.

"8+3'E KARŞIYDIM"

Teknik Direktör Şenol Güneş, kamuoyu tarafından sürekli önüne yabancı konusunun da getirildiğini ve bundan rahatsızlık duyduğunu belirtti, "Karadağ maçı bitmiş hemen ne alakası varsa yabancı sayısı ile ilgili tartışmalar başladı. Sayı değiştiği için bu sonucun alındığını bile söyleyen çıktı. Ne alakası var, bu maçla yabancı sayısının... Bu durum bile bizi hedef göstermek için kullanılıyor. Siz de iyi biliyorsunuz ki 8+3'e ben de karşı çıktım. Önerim 12'den itibaren kademeli düşüştü" dedi.

"EMRE'Yİ ÇOK İSTEDİM"

Güneş, Milli Takım'da yaşadığı rahatsızlıkları da dile getirdi ve şu ifadeleri kullandı; "Ne yazık ki herkes buraya kulüp takımı gibi bakıyor. Milli Takım kavramından, milli duygulardan çok uzaklaştık. Örneğin Emre Belözoğlu'nu yanıma almak istedim. Bu konuda epeyce yol da aldık. Ama bu kararımdan dolayı Trabzon'da kendi şehrimde vatan haini ilan edildim. Oysa bu gençleri, bu takımı en iyi tanıyan isimdi Emre... Çok faydalı olabilirdi. Hem bana, hem oyunculara..."

"ZATEN BIRAKACAKTIM"

"Benim hedefim Dünya Kupası sonrası görevi bir başkasına bırakmaktı. Aslında bu yönde de hazırlıklarım vardı. Bazı isimleri kendim hazırlamak istiyordum. Ama bir kulüpçülüktür gidiyor. Altay'ı oynatıyorum Trabzonlular ayağa kalkıyor, Uğurcan kaleye geçiyor bu kez Fenerbahçeliler tepki veriyor. Türk futboluna bu kadar zarar veren, taraftar, yönetici ve medyanın olduğu bir ortamda bu çocukları milli çatı altında birleştirmek inanın başlı başına bir iş."

"ORTADA CİDDİ BİR BAŞARISIZLIK VAR"

Başkan Nihat Özdemir'in ise toplantıda, "Hocam ortada ciddi bir başarısızlık var. Tüm Türkiye'yi üzen, hiçbirimizin beklemediği bir sonuç ortaya çıktı. Önümüzde 4 maçımız var ve süreç çok kısa. Sizinle devam edip etmeme konusunda yönetim kurulu arkadaşlarımla bir toplantı yapacağım. Onların da fikirlerini aldıktan sonra tekrar bir araya geliriz. Hep birlikte ne size, ne de Türk futboluna zarar verecek bir adım atmadan sağlıklı bir yol haritası belirleyeceğimize inanıyorum. En doğru kararı alırız" ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Nihat Özdemir Şenol Güneş Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (2)

Fırat Türk:

Ver istifani kurtul bu cenelerden

18
2
yanıtYanıtla
Orhan Tuna:

Şenol evet ihanet ettin ülkene bu berbat kötü oyuncuları inatla oynatdin kastı yaptın bunu rezil ettin milli takımı ama takımda suçlu pirim sözü almadıkları için yenildik hep aç gozlulr hepsi kaleci hariç aldığın 3bucuk milyon Euro haram olsun senol

8
5
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title