Haberler

Şelale Kuraklığa Yenik Düştü

Yaz Sıcakları Konya'nın Derebucak İlçesindeki Birçok Düden, Akarsu ve İçerisinden Su Akan Mağaraların Kaynaklarını Kuruttu.

Yaz sıcakları Konya'nın Derebucak ilçesindeki birçok düden, akarsu ve içerisinden su akan mağaraların kaynaklarını kuruttu.

Derebucak ilçesinde kış ve ilkbahar mevsiminde bölgedeki dağlardaki eriyen kar sularının oluşturduğu Düden Şelalesi de kuraklığa yenik düşerek, yaz sıcakları ile birlikte kurudu. İlçe halkının "Düden Deliği" adını verdiği Çamlık beldesi yolu üzerinde bulunan mağara içerisinden Keldere'ye akarak Gembos Ovası'nı besleyen şelale, ilkbahar mevsimindeki muhteşem görüntüsünden uzaklaştı. 200 metre olduğu tahmin edilen mağara içerisinden şelale yaparak akan sular, yaz mevsiminde kaynağının kuruması üzerine

akmaz oldu.

Derebucak yöresinde uzun yıllar önce şelaleden akan suların bölgede kurulan değirmenleri çalıştırdığı, burada öğütülen unların ise ihtiyacı karşıladığı belirtiliyor.

(ARÖ-İP-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title