Haberler

Sel Felaketi İçin Yardım Kampanyası

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Sel Felaketine Uğrayan Vatandaşlar İçin Ülke Genelinde Yardım Kampanyası Başlattıklarını Belirterek, "Gün Dayanışma Günüdür. Felakete Uğrayan Vatandaşlarımıza Hep Birlikte Merhem Olabiliriz" Dedi.

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, sel felaketine uğrayan vatandaşlar için ülke genelinde yardım kampanyası başlattıklarını belirterek, ''Gün dayanışma günüdür. Felakete uğrayan vatandaşlarımıza hep birlikte merhem olabiliriz'' dedi.

Başkan Küçükali, Çınar Kaymakamı Hasan Tanrıseven'i ziyaretinde yaptığı açıklamada, sel felaketi nedeniyle bölge halkının büyük acı yaşadığını, bu acının en kısa zamanda dindirilmesi gerektiğini söyledi.

Bölgede sel nedeniyle gece varlıklı uyuyanların sabah yoksul uyandığı vurgulayan Küçükali, şöyle konuştu:

''Halkımızla birlikte olmaya çalışıyoruz. Türkiye genelinde kampanaya başlattık. Öncelikle bu insanlara evlerinin içinde kullanabileceği eşyaları vermemiz lazım. En büyük ihtiyaçlardan biri budur. Diğeri giyecektir. Kullanılmış malzemelerin buraya gönderilmesini istemem. Ancak kullanılmış eşyalar gelirse ayıklayıp mağdurlara ileteceğiz. Bölge halkı malını ve parasını kaybetti. Gün dayanışma günüdür. Büyük psikolojik yıkıntı içerisindeler. Felakete uğrayan vatandaşlarımıza hep birlikte merhem olabiliriz.''

İlk etapta bölgeye bin 500 çadır ve 120 bin battaniye gönderdiklerini, bunların şimdilik ihtiyacı karşıladığını ifade eden Tekinali, ''8 seyyar mutfağımızda yemek dağıtıyoruz. Yatak ve yorgan verdik. Evlerinde az problem olanlara mutfak eşyası ve gıda veriyoruz'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title