Haberler

Seks Kölelerinin Talebine Ret

Japonya Yüksek Mahkemesi, İkinci Dünya Savaşı Sırasında Kaçırılarak Seks Kölesi Yapıldıkları İçin Tazminat İsteyen 2 Çinli Kadının Talebini Reddetti.

Japonya Yüksek Mahkemesi, İkinci Dünya Savaşı sırasında kaçırılarak seks kölesi yapıldıkları için tazminat isteyen 2 Çinli kadının talebini reddetti.

Yüksek Mahkemenin bu kararı, savaş sırasında çoğu Çinli zorla çalıştırılan işçilerin ya da seks kölesi yapılan kadınların savaş tazminatı taleplerinin önünü kapatmış olacak. Bugün 80'lerinde olan 2 Çinli kadının, savaş sırasında kaçırıldıklarını ve Japon askerler için seks kölesi olmaya zorlandıkları gerekçesiyle açtıkları davada mahkeme, bu sorunun 1972 Çin-Japon anlaşmasında çözümlendiğine hükmetti.

Mahkeme ayrıca, yine savaşta zorla Nişimatu firması için işçi olarak çalıştırılan 5 Çinlinin tazminat talebini de reddederek, bu iddianın da aynı anlaşmayla çözüme kavuşturulduğunu belirtti. Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü ise Nişimatu davasında verilen kararın yasa dışı ve geçersiz olduğunu savunarak, Japon Yüksek Mahkemesinin 1972 anlaşmasının ilgili maddesini yorumlama biçimine karşı çıktıkların söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title