Haberler

Şehit Cenazelerinde Atılan Sloganların Dış Güçler Kaynaklı Olduğu İddiası

Tokat Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mehmet Çatalyürekoğlu, Şehit Cenaze Törenlerinde Atılan Sloganları Dış Güçlerin Örgütlediğini İleri Sürdü.

Tokat Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mehmet Çatalyürekoğlu, şehit cenaze törenlerinde atılan sloganları dış güçlerin örgütlediğini ileri sürdü.

Şehit cenazelerinde yapılan protestoları dış güçler odaklı olarak değerlendiren Tokat Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mehmet Çatalyürekoğlu, şehit cenazelerinin fırsat bilinip taşkın hareket yapılmasını tasvip etmediğini söyledi. Çatalyürekoğlu, "Şehit cenazelerinde atılan sloganları dış güçlerin, dış odakların yaptığını tespit ettik veya bunların örgütlediğini biliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin hiç bir ferdi, hiç bir devlet büyüğüne karşı cenaze törenlerinde slogan atılmasını istemiyorum.

Şehit cenazelerini fırsat bilip veya şehit cenazesine gölge düşürecek taşkın hiç bir hareketin yapılmasını tasvip etmiyorum" dedi.

Şehit törenlerinde atılan sloganlara değinen Çatalyürekoğlu, "O anki psikoloji ortamda siyasi slogan atılmasını tasvip etmiyorum. Vatandaşımız Türk bayrakları ile cenaze törenlerine geliyor. Hiç bir siyasi parti bayrağı törenlerde görmedim. Bundan da gurur duyuyorum. Herkes bütünleşiyor. Beklentimiz artık şehit vermemek. Tokat merkezde 28, il genelinde ise bugüne kadar 198 şehit vermişiz. Daha başka şehit vermeye tahammülümüz yok. Her gün kahroluyoruz" diye konuştu.

(Nİ-SA-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title