Haberler

Seferihisarlı Kadınlardan Sergi

Seferihisar Halk Eğitim Müdürlüğü'nün Düzenlediği Kursa Katılan Seferihisarlı Hanımlar Atalarının Geleneklerini Yaşatıyor.

Seferihisar halk Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği kursa katılan Seferihisarlı hanımlar Atalarının geleneklerini yaşatıyor. Kursiyerler ahşap boyama ve işçilik kursunda geleneksel ürünler ortaya çıkartıyor. Ayran yapımında kullanılan yayık, eski zamanların otantik işlemeli sinileri, gelin çeyiz sandıkları, işlemeli duvar aynaları gibi eserler ortaya çıkaran kursiyerler büyük beğeni topluyor. Bir yıl boyunca hazırladıkları eserleri sergileyen kursiyerler belgelerini de Seferihisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Faik Birlik'in katıldığı törenle aldı. Birlik kursiyerlerin eserlerini inceleyerek "Muhteşem güzellikler ortaya çıkmış. Özellikle kursiyerlerimizin geleneksel eserleri yaşatma çabası gurur verici ve takdire layık. Bu tip çalışmaların devamını diliyoruz" dedi.

(SE-YK) 07.05.2008 15:01 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title