Haberler

Science Fest’te Hem Eğlendiler Hem Öğrendiler!

Eyüboğlu Eğitim Kurumları Çamlıca Kampüsü'nde Bu Yıl İlk Kez Düzenlenen Science Fest'te, 4, 5, 6 Ve 7'inci Sınıf Öğrencileri Birbirinden İlginç Deneyler Yaptı.

Eyüboğlu Eğitim Kurumları Fen Bilimleri Bölümü tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Science Fest öğrencilerden büyük ilgi gördü. Çamlıca Kampüsü'nde İlköğretim 4, 5, 6 ve 7'inci sınıflara yönelik olarak düzenlenen Science Fest'te öğrenciler renkli ve eğlenceli 40'tan fazla bilimsel deney gerçekleştirdi.

Merak, eğlence ve yeni bilgilerin harmanlandığı bu özel etkinlikte öğrenciler göz yanılgılarını fark etmeyi sağlayan "Optik İllüzyon", kimyasal maddelerin birleşimi sonucu ortaya çıkan "Turuncu Rengin Dansı", kağıttan yapılan "Zıplayan Kurbağa Yarışı" gibi birbirinden ilginç deneyler yaparken hem eğlendiler hem de öğrendiler.

Science Fest'in en çok ilgi gören deneyi ise "Oobleck Havuzu" oldu. İçi 150 kilo su ve 200 kilo nişasta ile doldurulan Oobleck Havuzu'nda çocuklar suya batmadan yürümeye çalıştı. Öğrenciler gün boyunca devam eden Science Fest'te, birbirinden ilginç ve eğlenceli "Soru Avı", "Optik İllüzyon", "Titrek El", "Eylemsizlik", "Fışkıran Köpük" ve "Kriminoloji" gibi 40 farklı deneyin eşliğinde, bilimin keyifli yönlerini keşfetti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title