Haberler

Prof. Dr. İsmail Demir: " Sanayi sektörünün bilim dünyasına çok yakın durması gerekiyor"

Güncelleme:

- Prof. Dr. İsmail Demir: " Sanayi sektörünün bilim dünyasına çok yakın durması gerekiyor" -Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, İTÜ yıl sonu toplantısına katıldı Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr.

- Prof. Dr. İsmail Demir : " Sanayi sektörünün bilim dünyasına çok yakın durması gerekiyor"

-Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, İTÜ yıl sonu toplantısına katıldı

İSTANBUL - Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, İstanbul Teknik Üniversitesi geleneksel yıl sonu toplantısına katıldı. Demir, "Üniversite hocalarımızın özellikle sanayiye çok yakın durmaları gerekiyor. Yine sanayi sektörünün de bilim dünyasına çok yakın durması ve güvenmesi gerekiyor" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, İstanbul Teknik Üniversitesi yıl sonu toplantısına katıldı. Korona virüs tedbirleri kapsamında düzenlenen toplantıda, sağlık çalışanları olmak üzere, Covid-19 ve diğer sebeplerden dolayı hayatını kaybeden üniversitenin öğretim üyeleri de rahmetle anıldı. Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, üniversite hocalarının sanayiye çok yakın durması gerektiğini ve sanayi sektörünün de bilim dünyasına çok yakın durması ve güvenmesi gerektiğini ifade etti.

"Sanayi sektörünün bilim dünyasına çok yakın durması ve güvenmesi gerekiyor"

Sanayi sektörünün bilim dünyasında yakın olması gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, "Temel olarak savunma dediğimizde ülkenin çok önemli bir kurumu ve kavramından bahsediyoruz. Teknolojinin de bir anlamda mızrak gücü olduğu bir alan. Türkiye'nin de bağımlı olduğu zamanlarda başına neler geldiğini gördüğü bir alan. Yapılan tedarikler, alımlar ve her türlü işlemlerde yerli sanayinin ilerlemesi gibi bir amacın en ön sırada gelmesi hep düşünüldü. Bilim yuvaları çok önemli. Bilim yuvalarındaki yapılanmalar ve onların ürünleri de çok önemli. Peki bu yapıda üretilen bilgiyi nasıl alana transfer edeceğiz? Türkiye'nin yıllardır düşündüğü ve üzerinde kafa yorduğu, zaman zaman başarılı uygulamalar yaptığı ama çokta fazla yol almamız gerektiğini düşündüğümüz bir alan. Düşünce sistematiği oluşturabilirsek öğrenciler ve bizler çok daha hızlı yol alabiliriz. Üniversite hocalarımızın özellikle sanayiye çok yakın durmaları gerekiyor. Yine sanayi sektörünün de bilim dünyasına çok yakın durması ve güvenmesi gerekiyor" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İsmail Demir Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title