Haberler

Sarkozy, Kosova'nın Nihai Statüsü Hakkında 6 Aylık Bir Duraklama Önerdi

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, G8 Zirvesinde Bugün Yaptığı Konuşmada, Kosova'nın Nihai Statüsünüde 6 Aylık Bir Duraklama Teklif Etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, G8 zirvesinde bugün yaptığı konuşmada, Kosova'nın nihai statüsünüde 6 aylık bir duraklama teklif etti.

Sarkozy, zirvedeki basın toplantısında yaptığı konuşmada, "Kosova'nın bağımsızlığının kaçınılmaz olduğu teklifimi ilk olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tanıdı. 6 ay sonra Belgrad veya Priştine en iyi duruma kavuşacak veya Ahtisari'nin sunduğu paketi kabul edecek. BM Güvenlik Konseyi'ne sunulan bu önerge çok zor bir durum ve aynı zamanda Rusya'nın vetosuyla da karşı karşıyayız. Derhal bu konuda ihtilafa düşmekten sakınmalıyız" diye konuştu.

Ahtisaari'nin Kosova'ya uluslararası gözetim altında bağımsızlık tanıyan planı, ABD ve Avrupa Birliği tarafından desteklenmiş, ancak Sırbistan ve Rusya tarafından eleştirilmişti.

(VB-SN-SN-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title