Haberler

Sarıyer'deki Kuduz Karantinası -Kilyos'ta, 3 Kişinin Kuduz Olduğu Tespit Edilen Bir Köpek Tarafından Isırılmasının Ardından Karantina Süresi 6 Ay Daha Uzatıldı

Sarıyer Kilyos'ta, 3 Kişinin Kuduz Olduğu Belirtilen Bir Köpek Tarafından Isırılması Üzerine Bölgedeki Karantina Uygulaması 6 Ay Daha Uzatıldı.

Sarıyer Kilyos'ta, 3 kişinin kuduz olduğu belirtilen bir köpek tarafından ısırılması üzerine bölgedeki karantina uygulaması 6 ay daha uzatıldı.

Sarıyer Belediyesince yapılan yazılı açıklamada, Kilyos'ta önceki gün bir sokak köpeğinin, biri kadın 3 kişiyi ısırdığı ve incelemede köpeğin kuduz olduğunun anlaşıldığı bildirildi.

Bunun üzerine köpek tarafından ısırılan bu kişilerin sağlık kuruluşlarında kuduz aşısı olmaya başladıkları kaydedilen açıklamada, bölgede kuduz vakasının tekrar görülmesi üzerine Sarıyer Kaymakamlığı tarafından 6 aylık karantina uygulamasına geçildiği ifade edildi.

Açıklamada, Sarıyer Belediyesince bölgede Haziran ayından bu yana tüm mahallelerde sahipsiz köpeklere yönelik aşılama çalışmaları yapıldığı kaydedildi.

Kilyos'ta daha önce görülen kuduz vakası üzerine 25 Ekim tarihine kadar karantina kararı alınmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title