Haberler

Sarıkaya Doğalgaza Kavuştu

Sarıkaya ilçesinde alt yapısı tamamlanan mahallelerdeki ev ve iş yerlerine düzenlenen törenle doğal gaz verilmeye başladı.

Sarıkaya ilçesinde alt yapısı tamamlanan mahallelerdeki ev ve iş yerlerine düzenlenen törenle doğal gaz verilmeye başladı.

Kızıl Elma Şehitlik Anıtı önünde düzenlenen törende konuşan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Sarıkaya'nın özel bir gün, özel ve tarihi bir gün yaşadığını söyledi.

Yozgat'a yeni yatırımların gelmesi üreten bir il ortaya çıkarmak için gayret ettiklerini dile getiren Vali Yurtnaç, "Geçen hafta içerisinde EMİT fuarı yapıldı. Biz de Yozgat olarak oradaydık. Yozgat'ın tanıtımında hedef aldığımız yanımızda gördüğümüz bir yer vaki buradaki Roma Hamamıdır. Roma Hamamı deyip geçme. Dünyada 2 yerde Roma hamamı var. Birisi İngiltere de birisi burada. Bu şehrin altında tarih yatıyor dolayısıyla biz bu şehrin fırsatlarını ortaya çıkaracağız. Yozgat'ı Sarıkaya'yı hem iç turizmin hem dış turizmin odağı haline getirmek istiyoruz." diye konuştu.

Yurtanç, şehirlerin alt yapısının önemli olduğunu, doğal gazın da ayrı bir önem taşıdığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Yozgat'ta Sorgun, Yerköy, Boğazlıyan, Çekerek den sonra Sarıkaya da doğal gazına kavuştu 9 bin 200 abonemiz var. Doğalgazı kullanırken güvenlik tedbirlerini de en son derece oluşturacağız ve göreceksiniz modern bir hayatın fırsatlarını burada yaşayacaksınız. Sarıkaya'ya bu hizmeti getirenlere de teşekkür ediyorum. Güle güle kullanın, şehrimizi inşallah hep birlikte daha ileri taraflara hep birlikte çalışarak taşıyacağız. Hayırlı uğurlu olsun."

Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel ise, Sarıkaya'nın önemli bir gün yaşadığını, doğalgaz hizmetinin ilçeye gelmesinin çok büyük bir nimet olduğunu belirtti.

Doğalgazın ilçeye gelme çalışmalarında programın 2019'dan 2017'ye alındığını aktaran Açıkel, "5 kilometrelik hat 13 kilometreye çıkarıldı. Çalışmalar hızlı bir şekilde sürüyor. Bu konuda bize destek sağlayan Sürmeli Gaz yetkililerine çok teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

Sürmeli Gaz Genel Müdürü Kasım Kahraman da, yaptığı konuşmada, 2004 yılına kadar Türkiye'de sadece 5 şehirde doğalgazın kullanıldığını hatırlatarak, 2006 sonunda doğal gazın Yozgat'a geldiğini ve bugün Yozgat'ta il ve ilçeleriyle birlikte 85 bin abonelerinin bulunduğunu kaydetti.

Kahraman, şöyle konuştu:

"Doğalgazı Sarıkayalıların hizmetine arz etmiş olduk. Bunun en önemli gerekçesi Cumhurbaşkanımızın doğal gazın yaygınlaştırılması, doğal gazı sadece büyükşehirlerdeki vatandaşlarımızın değil nüfusu 10 bin, 20 bin üzerindeki olan ilçelerimize de götürülmesiyle ilgili talimatı üzerine, biz bu talimatları emir telaki ettik ve Cumhurbaşkanımızın hedefleri doğrultusunda ilk olarak Çekerek ve Sarıkaya da çalışmalara başladık. Çekerek aralık içerisinde doğalgazla buluştu bugün de Sarıkaya ilçemiz buluştu. Hayırlı olsun."

Konuşmaların ardından Sarıkaya İlçe Müftüsü Emrah Kandemir dua etti, kurban kesimi sonrası meşale yakılarak ilçeye doğal gaz verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Yurtnaç Sarıkaya Yozgat Roma Politika Güncel Haberler

title