Haberler

Saraybosna: Bosnalı Sırp Askere Ağır Hapis Cezası Verildi

Bosna Hersek'te Bir Mahkeme, Nedjo Samardzic Adlı Eski Sırp Askerini 1992-1995 Yılları Arasında Yaşanan Savaş Sırasında Müslüman Kadınları Esir Almak, Onlara Tecavüz Etmek ve Sivillere İşkence Yapmaktan 2 Kez 24 Yıl Ağır Hapse Mahkum Etti.

Bosna Hersek'te bir mahkeme, Nedjo Samardzic adlı eski Sırp askerini 1992-1995 yılları arasında yaşanan savaş sırasında Müslüman kadınları esir almak, onlara tecavüz etmek ve sivillere işkence yapmaktan 2 kez 24 yıl ağır hapse mahkum etti.

Bosna Hersek Savaş Suçları Mahkemesi tarafından görülen bugünkü duruşmanın ardından yapılan açıklamada, Samardzic adlı askerin Foca'nın güneydoğusunda insanlığa karşı suç işlediği sonucuna varıldığı kaydedildi. Samardzic, sivil halka zulmetmek ve esirlere tecavüz etmekten suçlu bulunarak jüri tarafından 2 kez 24 yıl ağır hapis cezasına mahkum oldu.

Bu yılın Nisan ayında aynı suçtan 12 yıl hapse mahkum edilen Samardzic'in eski cezasının hükmünü düşüren mahkeme, eski cezanın iptaline gerekçe olarak o dönem bazı suçların belirlenememesini gösterdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title