Haberler

Samsun: "Samsun Şehrinin Marka Yolculuğu" Projesi

Avrupa Birliği (AB) hibe programına kabul edilen 'Samsun Şehrinin Marka Yolculuğu Projesi' tanıtımla start aldı.

Avrupa Birliği (AB) hibe programına kabul edilen 'Samsun Şehrinin Marka Yolculuğu Projesi' tanıtımla start aldı.

Baruthane Mahallesi'ndeki Tümünüs Restorant'ta düzenlenen açılış töreninde konuşan Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, uygarlığın kentleşmeden, kent bilincinden yola çıkılarak çağdaş olarak yükselmekten geçtiğini söyledi. Projeyle birlikte Samsun'da ve diğer şehirlerde bulunan tüm Samsunlular'ı ortak bir paydada buluşturmanın hedeflendiğini belirten Güzeloğlu, "Bir çok il, çalışmalarıyla ve tanıtımıyla ülkenin önüne geçmiştir. İsimleriyle bilinirler. Biz, bölgenin ve Türkiye'nin önde gelen illerin arasında olmayı hedefliyoruz. Dünyanın çekim merkezi olma yolunda ise iddialıyız. Dünya kenti olma altyapısını oluşturmuş bulunuyoruz. Ama bu proje kalıcı olmalıdır. Herkes sahip çıkmalı ve gerekli desteği vermelidir" diye konuştu.

Herkesin bulunduğu şehre bir şeyler katabileceği inancında olduğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise, "Ben varım diyen, herkesin bir şeyler katabileceğini biliyoruz. Bir şeyler yapabileceklerin hiç bir şey yapmaması, bir şehir için en büyük talihsizliktik. İyi şeyler yapılıyor. Bir imaj hareketi başladı. Bunda başarılı olunacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Samsun Şehri'nin Marka Yolculuğu Projesi Koordinatörü Mustafa Çakır, projenin asıl amacının; Samsun'un marka kimliğini kazanması için ihtiyaç duyulan argümanları oluşturduktan sonra hedef gruplara ulaştırarak, ili turizm ve yatırım imkanlarıyla bilinen bir merkez haline getirmek olduğunu kaydetti. Çakır, "Projenin hedef grupları 51 il, ilçe belde belediyeleri, öğrenci, öğretmenler, medya, sanayi ticaret odaları, Ticaret Borsası, 88 meslek, 15 mühendis odası, Samsun halkı gibi bir çok geniş alan var. Proje; Samsun'un çevresinde yaşayanları, eğitim camialarını, Samsun halkını, girişimciler ile yatırımcıları etkileyecek. AB'den 87 bin Euro, İl Özel İdare Kaynakları'ndan ise 9 bin Euro kaynak sağlandı. Bu 1 yıl için geçerli olacak" dedi.

Tanıtıma CHP Samsun Milletvekili Sezai Önder, Garnizon Komutanı Tümgeneral Kemal Ay, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar, alt kademe belediye başkanları, siyasi parti, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri de katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title