Haberler

Samsun: Samsun Milletvekili Kılıç'tan, İkinci Kez Ertelenen Kargo İhalesi Açıklaması

Uluslararası Samsun Çarşamba Havaalanı'na kargo ünitesi kazandırmak için yapılan iki ihaleye de başvuru olmaması nedeniyle, üçüncü ihaleye çıkılacağı öğrenildi.

Uluslararası Samsun Çarşamba Havaalanı'na kargo ünitesi kazandırmak için yapılan iki ihaleye de başvuru olmaması nedeniyle, üçüncü ihaleye çıkılacağı öğrenildi.

AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Samsun Çarşamba Havaalanı'na uluslararası ihracat işlemlerinin de rahatlıkla yapılabileceği bir kargo ünitesinin kazandırılması için çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Kargo ünitesinin paralelinde bir soğuk hava deposunu da Samsun'a kazandırmış olacaklarını belirten Suat Kılıç, "Kargo ünitesinin, bilindiği gibi Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından 26 Haziran 2006 tarihinde ilk ihalesi yapılmıştı. Bu ihaleye başvuru olmaması nedeniyle teknik şartnamede bir takım yeni düzenlemeye gidildi. 28 Temmuz 2006 Cuma günü kargonun ikinci kez ihalesi gerçekleştirildi. Ancak bu ihalede de başvuru olmaması nedeniyle ihale işlemi tarihinin geçmesiyle beraber başarıya ulaştırılamadı. Herkesin bilmesini isteriz ki; Samsun Havaalanı'na kargo terminalinin yapılmasının peşini bırakmış değiliz" dedi.

Çok kısa bir süre içersinde 3. ihalenin hazırlıklarının yapılacağını ve kargo için 3. kez ihale işlemi gerçekleştirileceğini açıklayan Kılıç, "Bu arada ihale şartnamesi yine teknik yönden ele alınacak. Samsun'a, Samsun Havaalanı'na özel, bölgemizin ithalat ve ihracat kabiliyet ve performansına özel yeni düzenlemelerle ihale en kısa süre içerisinde yeniden gerçekleştirilecek. İhalenin takvimi ihale hazırlığını yapacak olan DHMİ tarafından açıklanacak. Önümüzdeki 1 ya da 1.5 ay içinde kargonun 3. ihalesi gerçekleştirilecek" diye konuştu.

Samsun'da kargo ünitesinin kuruluşunun Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın kişisel ve yakın takibi altında gerçekleşeceğine değinen Kılıç, DHMİ Genel Müdürlüğü'nün aynı özeni kargo ihalesinin bir an önce yapılması konusunda ortaya koyduğunu vurguladı. Kılıç, "Gerek DHİM Genel Müdürü gerekse yardımcıları kargo terminalinin Samsun için ne kadar kaçınılmaz bir önem taşıdığının farkındadır. Samsun siyaseti bu konuyu takip etmektedir. Evet, ihale 3. raunda kalmıştır ama 3. rauntta Samsun ihalesini kazanacak şekilde bu ihaleyi başarıyla tamamlayacaktır. 3. ihalede mutlaka şartname satın alan ve ihaleye başvuran girişimcilerin olacağı kanaatindeyim. Bu kanaatimi bilgiye dayalı olarak ifade ediyorum. Bu adımların tamamlanmasıyla beraber Samsun'a kargo terminalini kazandırmış olacağız. Buna mukabil soğuk hava depolarını da kazandırmış olacağız. Böylece, Çarşamba ve Bafra ovalarının tarımsal üretimi ve Samsun'da kurulu bulunan organize sanayi bölgelerinde üretilen ürünler hava kargosuyla iç ve dış pazarlara ulaştırılacak" şeklinde konuştu.

Kılıç, Samsun'da yatırım yapmak isteyenlerin cesaretlendirilmesi gerektiğine de dikkat çekti. Vali, belediye başkanı, milletvekilleri, TSO ve Ticaret Borsası'nın, şehirde yatırım yapmak isteyen girişimcilerin arkasında durması, onları cesaretlendirmesi ve Samsun'un kuvvetli, önü açık bir üretim alanı olduğunu yatırımcılara, girişimcilere anlatacak hamlelerin yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title