Haberler

Samsun: Piyango Ruhsal Dengeyi Bozuyor

Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Osman Salış, Milli Piyango'nun Yılbaşı İkramiye Çılgınlığının İnsanın Ruhsal Dengesini Bozduğunu Söyledi.

Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Osman Salış, Milli Piyango'nun yılbaşı ikramiye çılgınlığının insanın ruhsal dengesini bozduğunu söyledi.

Dün satışa çıkarılan Milli Piyango'nun yılbaşı özel çekilişinde 1 kişiye 20 milyon YTL büyük ikramiyenin verileceği ve toplam 118 milyon YTL ikramiyenin dağıtılacağını öğrenen dar gelirli vatandaşın, soluğu piyangocuda aldığını belirten Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Osman Salış, çeşitli uyarılarda bulundu.

Vatandaşın piyangoya umut bağlamaması gerektiğini ifade eden Dr. Salış, "Şans oyunlarında verilen büyük ikramiye insanları cezbediyor. İnsanlar bunun bir çekiliş olduğunu düşünmeli. Umutları tamamen piyangoya bağlamak doğru değildir. Umudunu büyük ikramiyeye bağlayan kişiler ruhsal bunalıma girer ve depresyon geçirir. Bunun yanında ikramiye kazananlar da kendilerine dikkat etmelidir. Kazanamayanların yanı sıra kazananlarda da ruhsal bozukluklar görülebilir. Kazanan kişi önce düşünmeli. Kendini önce alıştırmalı. Para çıktıktan sonra insanların özel yaşantılarında, aile yaşantılarında ve iş yaşantılarında değişiklikler olacaktır. Eğer ikramiye çıkarsa sakin olup geleceğini buna göre planlamalıdır" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title