Haberler

Samsun'da Çarpık Yapılaşmanın Önüne 5 Bin Konut Yapılarak Geçilecek

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Çarpık Yapılaşmanın Önüne Geçmek ve Modern Şehir Oluşturmak İçin Hastanebaşı ve Kökçüoğlu Mahallelerinde 5 Bin Konut Yapacaklarını Söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, çarpık yapılaşmanın önüne geçmek ve modern şehir oluşturmak için Hastanebaşı ve Kökçüoğlu mahallelerinde 5 bin konut yapacaklarını söyledi.

Kentsel Dönüşüm Projesi'ne büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Yılmaz, "Kökçüoğlu ve Hastanebaşı mahallesinde yürüttüğümüz çok önemli Kentsel Dönüşüm Projesi var. Bu proje 2.5 ay içinde ihale aşamasına gelecek. 2. Bulvar Yolu'nun hemen etrafında bulunan bu mahallelerde son derece çirkin bir yapılaşma var. Bu projeyle burada bulunan tüm binaları değiştirmeyi amaçlıyoruz. Burada 3 bin 700 hane var. 500 dönümlük bir alandır. Bu alanını tüm planlarını tamamladık. 5 bine yakın konut üretmeye

başlayacağız. Tabi ilk etapta hemen 200 konutun üretimine başlayacağız. Bunu Büyükşehir Belediyesi olarak yapacağız. Bu projenin 2 milyon YTL'lik yani 50 konutluk blok ihalesini 2 ay içinde yapacağız. 50 dairelik blok yaptığımız zaman 10 dönümlük alan içinde evi bulunan vatandaşlarımızı bu konuta taşıyacağız. Bu şekilde yavaş yavaş orada bulunan çirkin yapılaşmaya kaldıracağız" dedi.

3 yıl içinde 3 bin 700 adet evin bulunduğu 500 dönümlük alanı düzenleyeceklerini vurgulayan Yılmaz, "Samsun'un buna ihtiyacı var. Önümüzdeki 5 yıl içinde kişi başına düşen milli gelir 10 bin dolar olduğu bir Türkiye'de, Kentsel Dönüşüm Projelerine bugünden başlamazsak o zaman gecikmiş olacağız" diye konuştu.

Yılmaz, Hastanebaşı ve Kökçüoğlu Camilerini proje çerçevesinde bulundukları yerden kaldırıp yenisini inşa edeceklerini kaydetti. Anadolu, Fevzi Çakmak, Çatalarmut, İlyasköy ve Kadıköy ve Fatih mahallerinin 1965 yılında heyelanlı bölge ilan edildiğine dikkat çeken Başkan Yılmaz, "1965 yılından itibaren o bölgelerde hiç bir çalışma yapıldı. Ancak, çarpık yapılaşma aldı başını gitti. 7 bin konutun bulunduğu bu bölgelerde 35 bin insan yaşıyor. 7 bin konutun yüzde 90'ı heyelanlı arazi üzerine yapıldığı için

ruhsatsız ve imarsız yapıldı. İlkadım Belediyesi, Gazi Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi olarak Afet İşleri Genel Müdürlüğü başvurduk ve bu arazilerde yapılan sondaj çalışmaları ile arazinin tümü değil ama heyelanlı bölgeyi yüzde 5'lerin altına düşürdük. Yüzde 95'ini heyelanlı alandan çıkarttık" şeklinde konuştu.

Bu bölgelerde oturan vatandaşların arazilerinin üzerine yaptığı inşatlarına ruhsat alma ve imar yapma hakkına kavuştuğunu aktaran Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "Şimdi bu bölgeleri yeniden planlıyoruz. Önümüzdeki 5 yıl içinde buralarda bir baştan bir başa yeniden inşa edilecek. Bu mahallelerde modern siteler ve alış veriş merkezlerinin bulunduğu bir modern yerleşim yerleri haline gelecek. Şehircilik budur. Bir kaç kavşak düzenlemek, bir hurda binayı tadilat yapmak şehircilik anlayışı değildir" dedi.

(İG-MAY-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title