Haberler

Samsun'da Bin 200 Metre Yükseklikte Şehitler Anıldı

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (Omü) Kış Sporları Arama ve Kurtarma Kulübü Ekibi, 8 Kilometre Yürüyerek Tırmandıkları Bin 200 Metrelik Kocadağ'ın Zirvesinde Saygı Duruşunda Bulunup İstiklal Marşı Okuyarak Şehitleri Andı.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kış Sporları Arama ve Kurtarma Kulübü ekibi, 8 kilometre yürüyerek tırmandıkları bin 200 metrelik Kocadağ'ın zirvesinde saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okuyarak şehitleri andı.

Çanakkale Zaferi'nin 92. yıldönümü ve 18 Mart Şehitler Günü etkinlikleri çerçevesinde Kocadağ yürüyüşü düzenleyen OMÜ Kış Sporları Arama ve Kurtarma Kulübü üyesi yaklaşık 110 kişiden oluşan ekip, 8 kilometrelik Kocadağ'ın zirvesine 2 saatte yürüyerek çıktı. Zaman zaman 20 santimetre boyuna ulaşan karla kaplı yolda yürümekte zorluk çeken ekip, Kocadağ'ın zirvesinde saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okuyarak şehitleri andı.

Çanakkale Zaferi'ni ve Şehitler Günü'nü bir arada anmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyleyen OMÜ Kış Sporları Arama ve Kurtarma Kulübü Başkanı Ertan Aslankan, Türk tarihine altın harflerle yazılan, her aşamasıyla eşsiz bir kahramanlık destanı olan Çanakkale Zaferi'nin 92. yıldönümünü ve üzerinde huzur, güvenle yaşanan kutsal vatan toprakları için canlarını feda eden şehitlerin Şehitler Günü'nü idrak etmenin onurunu yaşadıklarını söyledi.

Aslankan, Çanakkale Zaferi'nin, kutsal vatan topraklarını işgale kalkışanlara, bunun hiçbir şekilde ve hiçbir zaman gerçekleşmeyeceğini gösterdiğini, millet olma bilincinin tohumlarının atılarak Kurtuluş Savaşı'nın kazanılması için zemin hazırlandığını ifade etti.

(İG-AG-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title