Haberler

Samsun'da 8. Çayırkent Çilek ve Kiraz Festivali Düzenlendi

Samsun'da Çayırkent ve Civar Köyleri Tarafından Bu Yıl 8.'si Düzenlenen Geleneksel Çayırkent Çilek ve Kiraz Festivali Yapıldı.

Samsun'da Çayırkent ve civar köyleri tarafından bu yıl 8.'si düzenlenen Geleneksel Çayırkent Çilek ve Kiraz Festivali yapıldı.

Festival kapsamındaki şenliklere Milliyetçi Hareket Partisi Samsun Milletvekili Osman ÇakIR, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti Canik Kadın Kolları Başkanı Safiye Öz ve yönetim kurulu üyeleri, Canik Belediyesi meclis üyeleri, Çilek Üreticileri Derneği ve Tertip Komite Başkanı Ayhan Sekban ile vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, bu tür şenliklerin insanlar arasındaki birlik ve beraberliği artırdığını söyledi. Canik'in değişim ve gelişimin adresi haline geldiğini belirten Osman Genç, "Canik, 41 tane köyü ile Samsun'da en fazla köyü olan bir ilçe konumunda. Bunu en iyi şekilde değerlendirmek için elimizden gelini yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Festivali 8 yıldır tertip eden Ayhan Sekban ve tertip komitesini kutluyorum. İlçemiz, doğal ortamlarda üretilen ürünlerle organik tarımın adresi haline geldi. Bu nedenle köylerimizde tamamen organik ortamlarda üretilen ürünlerin tüm dünyaya tanıtımının yapılması için bu tür festivallere ihtiyaç var" dedi.

Çilek ve Kiraz Üreticileri Derneği ve Tertip Komite Başkanı Ayhan Sekban ise, tamamen organik ortamda yetiştirilen çelik ve kirazların tanıtımı için 8 yıldır bu festivali düzenlediklerini söyledi.

Başkan Osman Genç ve beraberindekiler yarışmaya katılan çilekleri tadarak kontrol etti. İl Tarım Müdürlüğü Çiftçi Eğitim Yayın Şubesi'nde görevli jüri üyeleri Mehmet Ali Yetkin ve Sevinç Saygılı en lezzetli organik çileğin seçiminde bir hayli zorlandı. Çilek yarışmasında Embiya Kara birinci, Harun Saka ikinci ve Orhan Usta ise üçüncü oldu. İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Türkiye'de genelinde ölümlere yol açan kene ısırması sonucu bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı festival girişine afiş asıp, el broşürü dağıttı.

Festivalde katılan Yayla Uşakları grubu çaldıkları kemençe ile coştururken, sanatçı İlyas Çavdaroğlu, Mehmet Şimşek, Sibel ve Osman Topaloğlu da söyledikleri türkülerle festivale renk kattı.

(SAM-MAY-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title