Haberler

Samsun'da 20 Bin Kişi 10 Saat Güreş İzledi

Samsun'da, 20 Bin Kişinin 10 Saat Boyunca İzlediği Güreşlerde Ağalığı Cemil Güngör, Başpehlivanlığı İse Şaban Yılmaz Kazandı.

Samsun'da, 20 bin kişinin 10 saat boyunca izlediği güreşlerde ağalığı Cemil Güngör, başpehlivanlığı ise Şaban Yılmaz kazandı.

Samsun Din Görevlileri Derneği tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi Doğupark Amfi Tiyatro'da düzenlenen ve çoluk çocuk 20 bin güreş severin izlediği güreşlerde 456 güreşçi peşrev ve el ense çekip rakiplerini yenmeye çalıştı.

Kırkpınar'ı aratmayan Samsun çayırını yağlı pehlivan güreşçileri terleriyle sırılsıklam yaparken, cazgır Kasım Arslan yönetimiyle bazen ıslık, bazen de alkış aldı.

Özellikle ağalık yarışmasında güreşlerin durdurulmasıyla güneş altında bekleyen 20 bin izleyiciyi sinirlenirken, Kasım Arslan'ın milli ve manevi yöndeki konuşmalarıyla da coştu. 5 bin YTL ile başlayan ağalık yarışmasını, geçen yılın ağası işadamı Cemil Güngör 22 bin YTL ile yeniden aldı. Bu sırada, "Burada güreşler olmasaydı biz de Manisa'da cumhuriyet için yürüyen vatandaşlarımıza katılırdık. Yaşasın cumhuriyet, yaşasın Müslüman Türk milleti" diyen cazgır Arslan alkış yağmuruna tutuldu.

Sabah 10.00'da başlayıp havanın karardığı 20.00'ye kadar kıran kırana devam eden güreşlerde özellikle başaltında güreşen 44 pehlivandan Zonguldaklı Savaş Baş ile Kastamonulu Sedat Durmuş'un ilk turdaki el enseleri ve teknikleri vatandaşları gülme krizine soktu.

Başaltı pehlivanlarının ayak basmadığı yer bırakmadığı çayırda 2006 yılında yaptığı 40 güreşin 37'sini kazanan Samsunlu (Ladik) pehlivan Serhat Göçmen finalde rakibi milli güreşçi Salih Erinç'in sırtını yere getirerek izleyicilerin takdirini kazandı.

Minik 1'de Samsunlu Hasan Basri Keleş, minik 2'de Samsunlu Furkan Bayrak, minik 3'te Samsunlu Mehmet Geçer, tozkoparan 1'de Amasyalı Abdullah Yener, tozkoparan 2'de Samsunlu Zafer Gündoğdu, deste küçük boyda Kahramanmaraşlı Arif Yavuz, deste büyük boyda İstanbullu Yasin Bolat, küçük orta küçük boyda Erzurumlu Adem Akbulut, küçük orta büyük boyda Çorumlu Ünal Karaman, büyük ortada Samsunlu Öztürk Korkmaz, başaltında Samsunlu Serhat Göçmen'in birinci olduğu güreşlerde başpehlivanlar uzun süre yenişemedi.

Başpehlivanlık güreşlerinde yarı finalde Şaban Yılmaz ile Hüseyin Şahinalp ve Recep Kara ile Bayram Ertan karşı karşıya geldi. 4'ü de Samsunlu olan güreşçilerden Kırkpınar başpehlivanları Şaban Yılmaz ile Recep Kara rakiplerinin sırtını yere getirerek finale yükseldi. Finalde, her iki güreşçi de kan-ter içinde kaldı. 40 dakika boyunca yenişemeyen Şaban Yılmaz ile Recep Kara 7 dakikalık sürede de sonuç alamadı. İlk sayıyı alanın şampiyon olacağı bölümde Şaban Yılmaz rakibine bastırıp puanı aldı. Sevenlerinin omuzlarında taşıdığı Şaban Yılmaz, Samsun'a bir güreş kulübü kurulmasını isterken, kendisini destekleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e de teşekkür etti. Şaban Yılmaz, "Güney illerimizde Kırkpınar başpehlivanlarının isimlerini caddelere, sokaklara veriyorlar, Samsun'da ise böyle bir uygulama yok" diyerek sitem etti.

Kutlu Doğum Haftası Samsun Yağlı Güreşleri'nde geçen yılda final de yine Recep Kara'yı yenen Şaban Yılmaz şampiyon olmuştu.

Güreşlerde güreşçilere 40 bin YTL hediye verildiği öğrenildi.

(AG-SA)

05.05.2007 21:28 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title