Haberler

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Miting Havasında Karşılandı

Güncelleme:

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin sabah kahvaltısı ve şehir turu davetine katılan Yabancılar Pazarı esnafı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz'ı adeta miting havasında karşıladı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı Sevgi Kafe önünde çiçeklerle ve alkışlarla karşılayan yaklaşık bin kişilik çarşı esnafı, 'Ahde Vefayı Unutmayız, Ömür Boyu Minnettarız, Sonuna Kadar Yanındayız' pankartı açarak da Yılmaz'a olan sevgilerini dile getirdi.

Kahvaltının ardından Yabancılar Çarşısı esnafına hitap eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya YILMAZ, esnafların kendisine gösterdiği yoğun ilgi ve sevgiden dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Tahmin ettiğinden çok büyük bir görsellik, nezaket ve estetikle karşılandığını ifade eden Başkan Yılmaz, çarşı esnafının en büyük sorunların olan ısıtma soğutma ile ATM konusunu yaza kadar belli aşamaya getireceğinin müjdesini verdi.

Yabancılar Çarşısı'nın sorunlarını çözmek ve ihtiyaçlarını temin etmek için çarşı dernek yönetimiyle sürekli istişare halinde olduklarını dile getiren Başkan Yusuf Ziya YILMAZ, "Kanunların verdiği yetkileri zorlayarak bir takım şeyleri yapmaya, sizin lehinize kullanmaya gayret ediyorum, edeceğim. Ama yaptığınız iş emanet işidir. Yabancılar Çarşısı, Samsun halkının çarşısıdır. Büyükşehir Belediyesi de bu çarşının yönetimiyle ilgili konunun yürütüldüğü idari dairedir. Karar ve yetkilerimizi kullanırken hak ve hukuk kavramını dikkate alıp yanlış işler yapmayacağız. Burada istenirse istenen şey yapılır anlayışı içinde olmayın. Kimse kimseyi kandırmasın. Hukuki yetkilerin dışında size bir takım şeyler vaat edenlere de inanmayın." dedi.

"YAPAMAYACAĞIM ŞEYİ VAAD EDEMEM"

Çarşının sorunları, çözümü ve talepleriyle ilgili yasa ve yönetmelikler çerçevesinde hareket etmek zorunda olduğunu vurgulayan Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "Problemlerin çözüm noktası Büyükşehir Belediyesi'dir. Başında kim var? Yusuf Ziya Yılmaz. O isterse çözer derler. Halbuki Yusuf Ziya YILMAZ 'ın da bağlı olduğu hukuki müeyyideler, kanunlar vardır. Onlara bağlı hareket etmek zorundadır. Hiçbir zaman istediğin kesime istediğin ayrıcalığı sağla veya mağdur et diyemez. Ben yapamayacağım, yapılması zor şeyleri kurnaz politikacı ağzıyla, laf ebeliği ile sizlere şirin gözükmek için ağzının kenarıyla konuşan türden bir adam değilim. Hiç bir zaman da böyle olmadım. Sizin için yapılması gereken hiçbir şeyi ardıma koymam. Ama yapılmayacak bir şeyi de yaparım diyerek yapay bir görüntü sergilemeyi kendime yakıştıramam. Siz benim evladımsınız. Baba evladına yalan söylemez." şeklinde konuştu.

"ÇOK ÇALIŞKAN OLMALIYIZ"

İş hayatıyla ilgili bir yaklaşım olan 'Az çalışarak çok kazanma isteği' konusuna da değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya YILMAZ, "Toplumda daha az çalışarak çok şey elde etme imkanı varsa onları da ihmal etmeyelim diyenler var. Daha az çalışarak çok şey elde etmek varken niye enayi gibi çok çalışalım diyen bir çoğunluk da var. Çok çalışkan değiliz. Halbuki sahip olduğumuz şeyleri tırnaklarımızla çok mücadele ederek elde etmemiz lazım. Ama etrafımızda az çalışarak çok şey elde etmiş birkaç tane kötü örneği de görüyoruz. Bekarın hanım boşaması gibi olaylara bakma alışkanlığımızı terk etmemiz, daha fazla çalışıp üretmemiz gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Yılmaz konuşmasının ardından Yabancılar Pazarı esnafına Samsun'da devam eden ve yeni bitirilen önemli proje ve gelişmeleri yerinde göstermek için tanıtım gezisi yaptırdı. Başkan Yılmaz'ın rehberliğinde gerçekleşen gezide yapımı devam eden ve ilk etapta Taflan'a kadar uzatılması planlanan sahil yolu, Kurupelit Yat Limanı inşaatı, Atakum'u Yeşilkent'e ve Ankara yoluna bağlayan Barış Bulvarı, yeni bitirilen Karadeniz Caddesi, bayramdan önce hizmete açılan canik viyadüğü, Mavi ışıklar Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Tesisi-Kampı ile Kent Müzesi gezildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yusuf Ziya Yılmaz Yusuf Yılmaz Samsun Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title