Haberler

Şampiyonlar Ligi Finalinin Galibi Şimdiden Belli: Atina

Atina'nın, Çarşamba Gecesi Ac Milan ile Liverpool Fc Arasında Oynanacak Olan UEFA Şampiyonlar Ligi Final Maçı Ev Sahipliğinden Dolayı 26 Milyon Euroluk Bir Gelir Elde Edeceği İfade Edildi.

Atina'nın, Çarşamba gecesi AC Milan ile Liverpool FC arasında oynanacak olan UEFA Şampiyonlar Ligi final maçı ev sahipliğinden dolayı 26 Milyon euroluk bir gelir elde edeceği ifade edildi.

MasterCard tarafından yaptırılan bir araştırmaya göre, Atina, Şampiyonlar Ligi final maçından 26 milyon euroluk bir ek gelir elde edecek. Uzmanlara göre Atina'da tüketici harcamalarında artış yaşanacağı gibi, turizmde patlama, imaj ve bilinirlik artışı da sağlanacak. Bağımsız araştırma şirketi KRC, UEFA Şampiyonlar Ligi resmi sponsoru MasterCard adına gerçekleştirdiği araştırma için UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'ne ev sahipliği yapmış şehirlerden uzmanları bir araya getirdi. MasterCard adına KRC

tarafından yapılan araştırmaya göre, 2005 İstanbul Finali"nin heyecanla beklenen tekrarının hemen öncesinde uzmanlar, Atina'nın tüketici harcamalarında artış, turizmde patlama, gelişmiş bir imaj, şehrin artan bilinirliği ve yükselen sponsorluk gibi konularda avantaj sağlayacağını söylüyor. Ayrıca uzmanlar, UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'ne ev sahipliği yapmanın şehrin gelecekte diğer önemli spor olaylarına ve uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapma şansını artıracağı konusunda da görüş birliğindeler.

MasterCard'ın araştırmasına göre barlar, restoranlar, oteller, perakendeciler, ulaşım sağlayıcılar ve Olimpik Stad'ın idarecileri bu avantajlardan en fazla yararlanacak olan kesim içerisinde yer alıyor. Uzmanlar ayrıca, etkinlikten önce ortak kültürel faaliyetlerin ve otel imkânlarının artırılmasının tüketicileri daha fazla kalma konusunda cesaretlendireceğini ve yerel ticareti daha da arttıracağını düşünüyorlar.

MasterCard Worldwide'ın Sponsorluklardan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı John Stuart konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "UEFA Şampiyonlar Ligi dünyanın önde gelen spor etkinliklerinden birisi ve Atina final için mükemmel bir yer. Yarışmanın önde gelen uzmanlarıyla yaptığımız araştırma Final'e ev sahipliği yapmanın avantajlarının çok geniş olduğunu gösteriyor. Her ne kadar yılın bir gecesi de olsa bu etkinlik Atina için kalıcı ve yerel bir ekonomik miras sunuyor. UEFA Şampiyonlar Ligi'ni son 12

yıldır destekleyen MasterCard Resmi Sponsor olarak devam etmekten gurur duyuyor " diyor.

MasterCard adında KRC tarafından yapılan araştırmaya katılan sekiz uzmanın yedisi başarılı bir Atina Finali'nin şehrin ticaretine artış getireceğini belirtirken, yarısı başarılı bir gezi sonrası kişisel tatilleri için Atina'ya dönecek taraftarlar sayesinde turizmde daha uzun süreli bir artış bekliyorlar.

Atina'daki futbol etkinliklerinden sorumlu Mihalis Tsapidis ise beklentilerle ilgili olarak, "Atina'nın Şampiyonlar Ligi Finali'ne ev sahipliği yapmak istemesinin nedenlerinden biri başarılı geçen 2004'teki Olimpiyat Oyunları organizasyonudur. Şehir bu etkinliğe başarılı bir şekilde ev sahipliği yaptıktan, Atina'nın imajını geliştirdikten ve Atinalıların büyük organizasyonları gerçekleşme yetisi arttıktan sonra Atina'nın yeniden başarılı olmaması için bir neden yok. Finalin turistlerin ve taraftarların

en fazla vakit harcayacakları yerler olan otellerde, restoranlarda, barlarda ve mahalli alışveriş yerlerinde tüketici ve turizm harcamalarını arttırmasını bekliyoruz" diye konuştu.

MasterCard tarafından yaptırılan başka bir araştırma Avrupa'nın önde gelen futbol kulüplerinin yaklaşık 100 Milyon Euro için mücadele edeceklerini ortaya koydu. Bu rakam AC Milan ya da Liverpool FC'nin UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'ni kazanmaları halinde elde edecekleri toplam miktarı da ifade ediyor.

Hem UEFA Şampiyonlar Ligi ve hem de UEFA Avrupa Şampiyonası, MasterCard'ın UEFA ile işbirliğine başladığı 1992 yılından bu yana popülaritesinde hızlı bir artış gösterdi. 2004/2005 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'ni izleyenlerinin neredeyse yüzde 50'sinin Avrupa dışından gelişiyle bu iki etkinlik şu anda dünyanın en büyük spor müsabakaları arasında yer alıyor.

(ERS-ERS-ÖK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title