Haberler

Salon Okçuluk Türkiye Şampiyonası'nda 7 Kategoride 20 Sporcu Madalya Aldı

Nevşehir'de Gerçekleştirilen Türkiye Salon Okçuluk Şampiyonası'nda Birinciler Belirlendi.

Nevşehir'de gerçekleştirilen Türkiye Salon Okçuluk Şampiyonası'nda birinciler belirlendi.

13 - 17 Mart tarihlerinde İzmir'de gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası öncesi Nevşehir'de yapılan şampiyonada, 7 kategoride 20 sporcu madalya aldı.

Nevşehir Damat İbrahim Paşa Spor salonunda yapılan Salon Okçuluk Şampiyonası'nda sporcular Recurve Genç Bayanlar ve Erkekler, Compound Genç Bayanlar ve Erkekler, Recurve Genç Bayan Takımı, Recurve Genç Erkek Takımı ve Compound Genç Erkek Takımı kategorilerinde, Olimpik Yaylar, Mekanik Yaylar ve Makaralı Yaylar dallarında yarıştı. İzmir'de 13 - 17 Mart tarihleri arasında yapılacak Dünya Şampiyonası'na Milli Takım oluşturmak için düzenlenen şampiyonada alınan sonuçlar ise şöyle:

Recurve Genç Bayanlar kategorisinde, Antalya Okçuluk İhtisas Kulübü'nden Büşra Saygın birinciliği, Ankara Okçuluk İhtisas Kulübü'nden Özlem Kılıçaslan ikinciliği, Samsun Gençlik Spor Kulübü'nden Gül Esen Çebi de üçüncülüğü elde etti. Recurve Genç Erkekler Kategorisinde, İzmir Büyükşehir Belediye Spor Kulübü'nden Burak Beydili birinci, Edirne Okçuluk İhtisas Kulübü'nden Enes Uğurlu ikinci, Sakarya Goodyear Spor Kulübü'nden de Samet Etik üçüncü oldu. Compound Genç Bayanlarda Antalya Hedef Spor Kulübü'nden Canan Arıkan birinciliği, Denizli Spor Kulübü'nden Canan Öztürk ikinciliği, Çankırı Gençlik Spor Kulübü'nden Şükran Öç üçüncülüğü elde etti. Compound Genç Erkeklerde Kayseri Battalgazi Spor Kulübü'nden Demir Elmaağaçlı birinci, Yalova Gençlik Spor Kulübü'nden Melih Tunç ikinci, Kayseri Battal Gazi Spor Kulübü'nden Gökhan Ateş üçüncü oldu.

TAKIMLAR İSE, ŞÖYLE OLUŞTU:

Recurve Genç Bayan Takımı kategorisinde, takım olarak İzmir Büyükşehir Belediye Spor Kulübü birinciliği, Ankara Okçuluk Spor Kulübü ikinciliği, Samsun Gençlik Spor Kulübü de üçüncülüğü elde etti.

Recurve Genç Erkekler kategorisinde de, takım halinde İzmir Büyükşehir Belediye Spor Kulübü birinci, Sakarya Goodyear Spor Kulübü ikinci, Edirne Okçuluk İhtisas Kulübü ise üçüncü oldu. Compound Genç Erkekler Kategorisinde, Battal Gazi Eğitim Kurumları takım halinde birinci olurken, Eskişehir Anadolu Üniversitesi ise, takım halinde girdikleri şampiyonada ikinci oldu.

MADALYA, BAŞARI BELGESİ, KUPA VE PLAKET VERİLDİ

Dereceye giren sporculara madalya, başarı belgesi, kupa ve plaketlerini Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Belada, Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, Kozaklı Kaymakam Vekili Savaş Konak, Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Budak ve Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör verdi.

FEDARSYON BAŞKANI TOPALOĞLU,"OKÇULUK GELİŞİYOR"

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, İzmir'de gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası öncesi, aynı kentte kampa gireceklerini ve o kampta da elde edilen derecelere göreDünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek ve 24 sporcudan oluşacak Milli Takımı belirleyeceklerini söyledi. Türkiye'de okçuluk sporunun her geçen gün hızla gelişmekte olduğunu kaydeden Topaloğlu, “Türkiye Okçuluk Milli Takımımız Avrupa'da her zaman ilk üç, Dünyada ise, her zaman ilk 5 arasında yer almayı başardı. Bundan sonraki hedefimiz hem Avrupa hem de dünya şampiyonalarında artık birinciliği elde etmek olacak" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title