Haberler

Sakarya: Osmaneli, Taraklı'daki Restorasyon Çalışmalarını Örnek Alıyor

Bilecik'in Osmaneli İlçesi Belediye Başkanı Selahattin Çetintaş, Osmaneli Kaymakamı İsmail Ustaoğlu ile Birlikte Sakarya'nın Taraklı İlçesi'ndeki Restorasyon Çalışmalarını İnceledi.

Bilecik'in Osmaneli İlçesi Belediye Başkanı Selahattin Çetintaş, Osmaneli Kaymakamı İsmail Ustaoğlu ile birlikte Sakarya'nın Taraklı İlçesi'ndeki restorasyon çalışmalarını inceledi.

Taraklı Kaymakamı Ozan Balcı ve Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman tarafından ağırlanan Osmaneli Belediye Başkanı Selahattin Çetintaş ile Kaymakam ismail Ustaoğlu, Taraklı İlçesi'nde bulunan tarihi evlerde yapılan restorasyon çalışmalarını inceleyerek bilgi aldı.

Osmaneli Belediye Başkanı Selahattin Çetintaş, “Osmaneli Kaymakamlığı ve Belediye olarak biz de Osmaneli'de restorasyon çalışmalarına önem veriyoruz. İlçemizde 150 adet sivil mimari özellik taşıyan tarihi bina mevcut. Bunların içerisinde 27 tanesinin projesi hazır. Amacımız bir an evvel restorasyon çalışmalarını başlatmak ve bu binaları turizme kazandırmaktır” dedi.

Taraklı'da bu çalışmalarda önemli bir mesafe alındığını söyleyen Çetintaş, "İlçedeki restorasyon atölyesi büyük kazanç. Biz de Taraklı'dan istifade etmek istiyoruz. İşbirliği içerisinde birbirimizden istifade ederek her iki ilçemizde güzel hizmetlerin ortaya çıkmasını istiyoruz” diye konuştu.

Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman ise, “Ülkemizde artık deniz turizmi giderek önemini yitirmektedir. Osmaneli gibi, Taraklı gibi yerleşim birimleri giderek turizm açısından önem kazanmaktadır. Bizlere düşen görev tarihimize sahip çıkmak, turizmi geliştirmektir. Aynı tarihi kültüre sahip iki ilçe olarak beraberce çalışmaları sürdürmemiz gerekiyor. Bunu başarabilirsek çok önemli bir hizmet gerçekleştirmiş oluruz” dedi.

(MT-AK)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title