Haberler

Sakarya'daki Fetö/pdy Davası

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında haklarında dava açılan, aralarında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu tutuksuz 29 emniyet mensubunun yargılanmasına devam edildi.

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında haklarında dava açılan, aralarında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu tutuksuz 29 emniyet mensubunun yargılanmasına devam edildi.

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları ve yakınları katıldı.

Celse arasında gelen belge ve tanık ifadelerinin zapta geçirilmesinin ardından, 6 tanığın ifadesine başvuruldu.

Tanık Ş.Ş, ifadesinde sanıklardan A.G'nin kendisini tanık olarak gösterdiğini söyledi. Sanıklardan bazılarını tanıdığını belirten Ş.Ş, "A.G. ile aynı bölgede çalıştık. FETÖ ile ilgili herhangi bir söylemine şahit olmadım, şüphelendiğim, kuşkulandığım bir şey görmedim." diye konuştu.

Tanık B.K. de sanıklardan bir kısmını tanıdığını kaydetti. Sanık A.G. ile aynı grupta çalıştıklarını aktaran tanık B.K, "Hain darbe gününde Karasu'da rutin uygulamadaydık. Darbe teşebbüsü haberi gelince valiliğe geldik, tedbir aldık. Sanık A.G. de bizimle beraberdi, görevini yaptı, aksatmadı. FETÖ ile iltisaklı bir şey görmedim. FETÖ'yü övücü bir söylemini bulmadım." ifadelerini kullandı.

Tanık Y.S. ise huzurdaki sanıklarla beraber çalışmadığını söyledi. Daha önce şüpheli olarak verdiği ifadesinin doğru olduğunu belirten Y.S, "Ancak bana tanıyıp tanımadığımı sordular. Ben de sanık M.T'yi tanıdığımı söylemiştim. Ben ne kadar hazırlıktaki ifademde sohbetlerde birkaç defa M.A'yı gördüğümü söylemişsem de şimdi hatırlamıyorum. Daha doğrusu ben kendisini bir defa görmüştüm. Diğer sanık ve M.A'nın örgüte yönelik söylemlerine şahit olmadım." ifadelerini kullandı.

Söz verilen bazı sanıklar da gelen belge ve tanık ifadelerinden aleyhe olan hususları kabul etmediklerini, önceki savunmaların tekrar ettiklerini belirtti. Birtakım sanıklar ise haklarındaki bütün delillerin toplandığını belirterek, dosyadan ayrılma talebinde bulundu.

Söz alan sanık avukatları, mahkeme dosyasına giren belgeleri inceleyip beyanda bulunmak için süre istedi.

Görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, dosyadaki eksikliklerin tamamlanmasını talep etti.

Dosyaya giren belge ile tanık ifadelerini inceleyip beyanda bulunmaları için sanıklar ve avukatlarına süre verilmesini kararlaştıran mahkeme heyeti, duruşmayı 25 Aralık'a erteledi.

İddianameden

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, aralarında KHK ile ihraç edilenlerin de bulunduğu 31 emniyet mensubu sanık hakkında "anayasayı ihlal" suçundan birer kez ağırlaştırılmış müebbet ile "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 7 yıl altışar aydan on beşer yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Mahkeme heyeti, bir önceki duruşmada 2 sanığın dosyadan ayrılmasına karar vermişti.

Kaynak: AA / Güncel

Sakarya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title