Haberler

Saint Petersburg: G8 Ülkeleri Liderler Zirvesi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail'e açık destek verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail'e açık destek verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün başlayan G8 Ülkeleri Liderler Zirvesi'nin gün boyu süren toplantılarını değerlendirmek üzere dün akşam saatlerinde bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında Ortadoğu sorununa değinen Putin, İsrail'e açık destek verdi. İsrail'in Filistin'den sonra Lübnan'a saldırmasında haklı gerekçelerinin olduğunu savunan Putin, "İsrail'in kaçırılan askerlerini kurtarmaktan başka çok daha önemli hedefleri var. Biz her türlü terör faaliyetini kınıyoruz ve terörün her zaman karşısındayız. Kalıcı barışı yakalama çabaları her zaman büyük riskler taşır. Fakat bunun için de ülkeler hedeflerinden vazgeçmemelidir. İsrail, Ortadoğu'da Filistin'den sonra Lübnan'a karşı haklı bir operasyon gerçekleştirmeye başlamıştır. Burada İsrail'in kendini müdafaası söz konusudur. İsrail'i bu müdafaasında destekliyoruz" dedi.

Bugün de devam edecek olan G8 Ülkeleri Liderler Zirvesi'nde ana gündemi Ortadoğu'da devam eden İsrail saldırılarının oluşturması bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title