Haberler

Şahinbey Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü'nden Ortak Proje

"Gönüller Vadide Buluşuyor" projesi hayata geçti.

Şahinbey Belediyesi ve Şahinbey İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği işbirliği ile kente göç ile gelen öğrencilerin Gaziantep'i benimsemelerini sağlamak için hazırlanan

"Gönüller Vadide Buluşuyor" projesi hayata geçti.

Sabah saatlerinde okullarından alınan öğrenciler, Toplum Destekli Polisler ile birlikte Şahinbey Parkı'na getirildi. Burada Miniatürk'ü gezen öğrenciler daha sonra teleferiğe binmek için hazırlandı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Gaziantep Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz burada öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Tahmazoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, projeye gereken desteği vermeye çalıştıklarını belirterek, "Burada çocuklarımızın kente entegre olabilmeleri için farklı etkinliklerle onlara bu süreçte yardımcı olmaya çalışıyoruz. Projeyi hazırlayan Toplum Destekli Polislerimize de teşekkür ediyorum. Çünkü özellikle göç ile Gaziantep'e gelen ve kenar semtlerde ikamet eden öğrencilerimiz yer alıyor. Biz de gelen çocuklarımıza gereken ilgiyi göstererek her imkanı onlara sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

Emniyet Müdürü Oğuz ise, Şahinbey İlçesi'nde özellikle Gaziantep'e yakın il ve köylerden göç ile gelen vatandaşların çocuklarını öncelikli olarak kentli kimliği ile bütünleştirmeyi, tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkarak benimsemelerini sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Milli birlik ve beraberliğe katkıda bulunmak ve özellikle okulların kapanması nedeni ile sokaklarda dolaşarak çeşitli suç odaklarının hedefi haline gelme ihtimali olan öğrencilere sahip çıkmak istediklerini kaydeden Oğuz, "Yoğun geçen bir eğitim öğretim sonrasında öğrencileri bir nebze olsun dinlendirmek ve eğlendirmek amacı ile Şahinbey Belediye Başkanlığı ile ortak olarak "Gönüller Vadide Buluşuyor" adlı projeyi hayata geçirdik. Proje kapsamında Şahinbey ilçesi'nde tespit ettiğimiz 860 çocuk ve ailelerini personellerimiz refakatinde buraya getirdik" diye konuştu.

Daha sonra Tahmazoğlu ve Oğuz öğrencilerle birlikte teleferiğe bindi. Burada Şahinbey Parkı'nda tur atan Tahmazoğlu ve Oğuz öğrencilerle son olarak dağ kızağına bindi.

Öğrenciler programın sonunda Toplum Destekli Polis ekipleri tarafından evlerine teslim edildi.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title