Haberler

YEDAŞ'ta Gerçeğini Aratmayan Yangın ve Bina Tahliye Tatbikatı Gerçekleştirildi

Güncelleme:

İş sağlığı ve güvenliğini kültür olarak benimseyen YEDAŞ, gerçeğini aratmayan bir yangın ve bina tahliye tatbikatı düzenledi. Tatbikatta çalışanlara yangınla mücadele ve tahliye prosedürleri anlatıldı.

İş sağlığı ve güvenliğini kültür olarak benimseyen ve tüm süreçlerinde uygulayan YEDAŞ'ta gerçeğini aratmayan bir yangın ve bina tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.

Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş (YEDAŞ), İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürlüğü ve Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı iş birliği ile düzenlenen tatbikat, Şirket Genel Müdürlüğünde yangın alarm sirenlerinin çalması ile başladı. Tatbikatta oluşturulan senaryo çerçevesinde ilgili birimlerin sorumlulukları, toplanma yerleri, müdahale birimleri ve olayın meydana geldiği ilk andan itibaren öncelik sırasına göre yapılması gerekenler, iletişimin nasıl sağlanacağı, şirketin üstleneceği görevler değerlendirildi. Yangın tatbikatı çerçevesinde boş alanda yakılan ateş, ilk önce sivil savunma ekiplerince, sonrasında da YEDAŞ çalışanları tarafından söndürüldü.

Tatbikat sırasında çalışanlara, büyük ve küçük çaplı yangınlarda nasıl davranması ve ne yapılması gerektiği anlatıldı. Ayrıca yangın çeşitleri, söndürme teknikleri ve söndürücü kimyasallar hakkında da bilgi sahibi olan çalışanlar uygulama yaptı. 300'ü aşkın şirket çalışanları daha önceden eğitimlerini aldıkları tüm uygulamaları hayata geçirdi. Tatbikat esnasında söndürme, koruma, kurtarma, ilk yardım, çevre emniyet ekipleri, görevlerini eksiksiz yerine getirerek tatbikat gerçekleştirildi. Genel Müdürlük binasında çalışanlar 3 dakika 30 saniye içerisinde tahliye edilirken İtfaiye Daire Başkanlığı, sivil savunma afet kuralları çerçevesinde sürenin başarılı olduğunun altını çizdi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Yedaş Eğitim Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title