Haberler

Karantinayı ihlal edip aile hekimini tehdit eden hastaya 6 bin 600 lire ceza

Güncelleme:

Karantinayı ihlal edip aile hekimini tehdit eden hastaya 6 bin 600 lire ceza Aile Hekimi Dr. Tiyekli: "Topluma örnek olması için kişiye tazminat davası da açacağız" Kahramanmaraş'ta temastan kaynaklı karantinayı ihlal edip kendisine rapor vermeyen aile hekimini tehdit eden hastaya 6 bin 800...

Karantinayı ihlal edip aile hekimini tehdit eden hastaya 6 bin 600 lire ceza

Aile Hekimi Dr. Tiyekli: "Topluma örnek olması için kişiye tazminat davası da açacağız"

KAHRAMANMARAŞ - Kahramanmaraş'ta temastan kaynaklı karantinayı ihlal edip kendisine rapor vermeyen aile hekimini tehdit eden hastaya 6 bin 800 lira ceza verildi.

Edinilen bilgiye göre olay, Dulkadiroğlu İlçesi Aile Sağlığı Merkezi'nde meydana geldi. Ömer Ö. isimli bir kişi, rapor almak için aile hekimliğine geldi.

Görüşmelerinin arından bilgilerini kontrol eden Aile Hekimi Dr. Lütfi Tiyekli, hastanın temaslı olduğunu ve karantina da bulunması gerektiğini belirterek evine dönmesini söyledi. Ömer Ö. bunun üzerine Dr. Tiyekli'yi Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi'ni arayarak şikayet etti. Ömer Ö'nün, görevlilere "Bu adamı dövsem haklı mıyım haksız mıyım, sonra doktorları neden dövüyorlar, doktor dayak yemeyi hak ediyor, gırtlaklamamak için kendimi zor tutuyorum. Doktora bir şey yapmamak için dışarıya çıktım" dediği öğrenildi.

Hastanın aile hekimine karşı, olumsuz bir davranışa girme ihtimaline nedeniyle görüşme Dr. Tiyekli'ye bildirildi.

Kahramanmaraş 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, 'Hakaret ve Tehdit' suçlarından dolayı dava açıldı. Ömer Özbiner, hakaret suçundan 4 bin 560 lira, tehdit suçundan da 2 bin 240 lira olmak üzere 6 bin 800 lira adli para cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, Ömer Ö. hakkında daha önce yargılandığı davada aldığı cezayı göz önünde bulundurarak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına karar verdi.

Olayın peşini bırakmayacağını ifade eden Dr. Lütfi Tiyekli, "Karantinada olması gereken bir vatandaş aile sağlığı merkezindeydi ve biz de kendisine söyledik. Toplum sağlığı açısından ve kendisi için gezmesinin zararlı olduğunu söylemiştik. Bunun üzerine vatandaş bize bağırdı. Vatandaş, 184 iletişim hattını arayarak bana hakaret ve tehditlerde bulunmuş. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı iletişim hattı beni aradı ve şikayetçi olup olacağımı sordu. Bende tabi ki şikayetçi olacağımı söyledim. Kişiye dava açıldı ve davayı takip ettik. Ceza verildi ve ben bu cezanın yeterli olduğunu düşünmüyorum. Toplumunda kurallarını ilgilendirildiği için o yüzden de cezanın verilmesi gerekliydi. Bundan sonra da bu gibi kişilerin caydırıcı olması için bu kişiye de tazminat davası da açtıracağız. Topluma örnek olmasını sağlayacağız" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Karantina Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Bakmadan Geçme

Türkiye- İtalya Milletler Ligi maçı ne zaman? #127952 TÜRKİYE- İTALYA maçı saat kaçta, hangi kanalda? 18 Mayıs Cumartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 18 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 17 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658
Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title