Haberler

Bağlar İlçesindeki Kadınlara Kadın Sağlığı Eğitimi Verildi

Güncelleme:

Valilik himayesinde, Hülya Aksoy'un koordinesinde, Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce yürütülen Kadın Sağlığı Eğitim Projesi kapsamında Bağlarlı kadınlara eğitim verildi.

Diyarbakır Valiliği himayesinde, Vali Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy koordinatörlüğünde, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen Kadın Sağlığı Eğitim Projesi çalışmaları kapsamında Bağlar İlçesi'ndeki kadınlara eğitim verildi.


Bağlar İlçesi Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan toplantıya Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın eşi Tülay Yılmaz ve Hülya Aksoy'u, Bağlar Kaymakamı Dursun Balaban'ın eşi Gülcan Balaban ve Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. İnci Sobi Yavaş karşıladı.


Buradaki programa Tülay Yılmaz ve Hülya Aksoy yanı sıra, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz'ın eşi Şule Solmaz, Bağlar Kaymakamının eşi Gülcan Balaban, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. İnci Sobi Yavaş ve çok sayıda kadın davetli katıldı. Proje koordinatörü Sayın Hülya Aksoy programın başında bir konuşmada, "Kadınlarımızı kendi sağlıkları konusunda bilgilendirmek amaçlı bir toplantı düzenledik. Bağlar Kaymakamımıza bizleri sizlerle buluşturduğu için teşekkür ederiz. Bu Bağlar Kaymakamlığı'nın yapmış olduğu üçüncü toplantı. Gerçekten toplantımıza çok büyük ve güzel bir katılım var. Burada özellikle meme kanserinde erken tanıda önemli olan kendi kendine meme muayenesi, rahim ağzı kanseri, kadın üreme sağlığı, menopoz, sağlıklı beslenme, sigaranın zararları ve kadına yönelik şiddet konusunda da bilgilendirme yapılacaktır" dedi ve katılımcılara teşekkür etti.

Hülya Aksoy'un konuşmasının ardından Halk Sağlığı Müdürlüğünde görevli Dr. Handan Uysal Koç tarafından bir sunum yapıldı. Sunumda Meme Kanseri ve tanı yöntemleri, kendi kendine meme muayenesi, rahim ağzı kanseri ve tanı yöntemleri, kadın üreme sağlığı, normal doğum, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, anne sütü ve emzirme, menopoz, sağlıklı beslenme ve obeziteden korunma, sigara bağımlılığı ve sigaranın sağlığa zararları ile kadına yönelik şiddet konusunda bilgilendirme ve 'Kendi Kendine Meme Muayenesi' konusunda video gösterimi yapıldı. Kadınlar tarafından büyük ilgi gören eğitim, soruların cevaplandırılması ile sona erdi. Toplantının ardından talep eden kadınlarımıza doktorumuz tarafından klinik meme muayenesi yapıldı.

Kaynak: Temsilci / Sağlık

Diyarbakır Valiliği Hüseyin Aksoy Hülya Aksoy Kadın Yerel Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title