Haberler

Sağlık-sen'den Banka Promosyonu Davası

Sağlık-sen, 2006 Yılı Toplu Görüşmelerinde Hükümet ile Memur-sen Arasında İmzalanan Banka Promosyonlarının Çalışanlara Dağıtılması Konusunda Hukuki Mücadele Başlattı. Sağlık-sen, Banka Promosyonlarını Hiç Dağıtmayan İllerden Biri Olan Mersin Sağlık İl Müdürlüğü'ne Dava Açtı.

Sağlık-Sen, 2006 yılı toplu görüşmelerinde Hükümet ile Memur-Sen arasında imzalanan banka promosyonlarının çalışanlara dağıtılması konusunda hukuki mücadele başlattı. Sağlık-Sen, banka promosyonlarını hiç dağıtmayan illerden biri olan Mersin Sağlık İl Müdürlüğü'ne dava açtı.

Sağlık-Sen'den yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın konuyla ilgili yazısında, verilen promosyonların çalışan personelin maaşlarıyla ilgili bir işlem sonucu ortaya çıktığı ve sosyal devlet anlayışı çerçevesinde de hastane personeline eşit olarak paylaştırılması gerektiğini yar aldığına işaret edildi. Ayrıca, Mersin İl Sağlık Müdürlüğü'ne açılan davayla ilk hukuki zeminin başlatıldığı vurgulanan açıklamada, bundan sonra banka promosyonlarını hiç dağıtmayan illerdeki hastane başhekimliklerine de dava açılacağı ifade edildi.

"BANKA PROMOSYONLARI ÇALIŞANIN HAKKIDIR"

Memur-Sen ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu, banka promosyonlarının nerelere harcandığının belli olmadığını ve bu paranın çalışanların hakkı olduğunu vurguladı. Promosyonların çalışanlara dağıtılması için Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın konuya ilişkin çalışmalar yürüttüklerini bildiren Aksu, banka promosyonu dağıtmayan illerdeki sağlık müdürlüklerine durumu ileteceklerini, eğer sonuç alınmazsa dava açacaklarını kaydetti.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title