Haberler

Sağlık Müdürlüğü'nden Kene Açıklaması

İl Sağlık Müdürü Mehmet Bakar, İstanbul'da Kene Olduğunu Ancak Kkka Virüsü Taşıyan Kene Olmadığını Belirterek, "Panik Havası Gereksiz Olduğu Gibi 'Keneden Bir Şey Olmaz' Demek de Doğru Olmaz" Dedi.

İl Sağlık Müdürü Mehmet Bakar, İstanbul'da kene olduğunu ancak KKKA virüsü taşıyan kene olmadığını belirterek, "Panik havası gereksiz olduğu gibi 'keneden bir şey olmaz' demek de doğru olmaz" dedi.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Mehmet Bakar, bazı medya kuruluşlarında yer bulan İstanbul'da KKKA(Kırım Kongo Kanamalı Ateşi) hastalığı görüldüğüne yönündeki haberler üzerine bir basın toplantısı düzenledi. İl Sağlık Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen basın toplantısına Uz Dr. Mehmet Bakar'ın yanı sıra Prof. Dr. Ayşen Gargılı ve Prof. Dr. Recep Öztürk de katıldı.

Toplantıda konuşan Mehmet Bakar, İstanbul'da KKKA hastalığı virüsü taşıyan kene görülmediğini belirterek, "İstanbul'da kene var ancak virüslü kene yok. Panik havası gereksiz olduğu gibi, 'keneden bir şey olmaz' demek de doğru olmaz" dedi.

Bakar, çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine ise şunları söyledi:

"Türkiye'ye nasıl konuşacağı konusunda talimat veremeyiz. Konuşulanlar gerçeği kapsarsa konuşmaların önemi vardır. Biz bu konuda Tarım Müdürlüğü, Belediye ve iki önemli üniversitemiz ile birlikte çalışmalarımızı yürütüyoruz".

Prof. Dr Recep Öztürk ise her zaman ülkemizde bir panik havası oluşturulmaya çalışıldığını ifade ederek, "Bir ara şarbon hastalığı çıkmıştı. Lütfen bu işi uzmanlarına bırakalım. Ülkemizde bu virüsten hayatını kaybedenlerin oranı yüzde 5 tir. Bunu diğer ülkelere kıyasladığımız takdirde hekimlerimizin başarısı ortaya çıkmaktadır" diye konuştu.

İstanbul'da son yıllarda yaşanan kene vakaları ile ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Ayşen Gargılı da, şunları söyledi:

"2006 yılında bin 54 kene vakası gelmiştir. Bunlardan sadece 15'inde Hyoloma virüsü taşıdığı tespit edilmiştir. 2007 yılında ise 2 bin 560 tane kene vakasından 57 tanesinde yine Hyoloma virüsü tespit edilmiştir. Yani şu aşamada her hangi bir tehlike söz konusu değildir" Gargılı, basında kene ile ilgili çıkan haberler üzerine ise "Birine bir şey sorulduğu zaman o kişinin o konu ile ilgili uzmanlığı dikkate alınmalıdır. Verilen yanlış bilgi ve panik havasını ortadan kaldırmamız bizim için doğru bilgiyi aktarmaktan çok daha zor ve çok daha fazla zaman alıyor" şeklinde konuştu (YM-ÖFA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title