Haberler

Sağlık Bakanı Demircan Somali'de

Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu, Türkiye'nin, cumartesi günü gerçekleştirilen terör saldırısının ardından kendilerine yardım eli uzatan tek ülke olduğunu belirtti.

Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu, Türkiye'nin, cumartesi günü gerçekleştirilen terör saldırısının ardından kendilerine yardım eli uzatan tek ülke olduğunu belirtti.

Başkent Mogadişu'daki hava üssünde basın açıklaması yapan Fermacu, Somali'ye destek için sarf ettikleri çabalardan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkına teşekkür etti.

"Türkiye'nin çabaları, 2011'den bu yana Somali'deki hayatın tüm alanlarının gelişmesine katkı sağladı. Ülkemiz her ne zaman bir problemle karşı karşıya kalsa Türkiye'yi yanında buldu." diyen Fermacu, Türkiye'nin verdiği bu desteğin asırlardır devam eden kardeşlik ilişkilerinin meyvesi olduğunu dile getirdi.

Fermacu ayrıca, "Türkiye, terör saldırısının ardından bize yardım eli uzatan tek ülke oldu." ifadesini kullandı.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, başkent Mogadişu'daki saldırıların ardından Somalili yetkililere destek olmak ve tedavi için Türkiye'ye getirilecek yaralıların nakil koordinasyonunu hızlandırmak üzere bugün Somali'ye gelmişti.

Sağlık Bakanlığından dün yapılan açıklamada, Demircan'ın Somali'ye hareketinden önce gündüz saatlerinde askeri uçakla gerek duyulan ilaç, tıbbi cihaz ve uzman hekim sevkiyatının gerçekleştirildiği kaydedilmişti.

Somali Başbakan Yardımcısı Mehdi ?Ahmed bugün yaptığı açıklamada, "Türkiye'den gelen askeri ambulans uçak, şimdi 40 yaralımızı aldı, diğer yaralıları da almak için tekrar geri gelecek." demişti.

Somali'de Sağlık Bakanlığına bağlı faaliyetlerini sürdüren Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Araştırma Hastanesinde de saldırıda yaralanan 200 kişinin tedavisi yapılıyor. Hastaneye çok sayıda yaralının intikali üzerine personel eksiğinin karşılanması amacıyla ihtiyaç duyulan iki genel cerrahi, iki ortopedi ve travmatoloji ile iki plastik cerrahi uzmanı hastanede görev yapmak üzere Somali'ye gönderilmişti.

Başkent Mogadişu'daki El Emin Ambulans Servisi Müdürü Dr. Abdulkadir Adem, Somali'nin başkenti Mogadişu'da önceki gün düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının bugün itibariyle 300'ü aştığını söylemişti.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Demircan Mogadişu Türkiye Somali Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title