Haberler

Rusya'yla Gürcistan Arasındaki Füze İhtilafı

Gürcistan, Rus Savaş Uçaklarından Topraklarına Bir Füze Atıldığına Dair İddiasına Uluslararası Destek Bulmaya Çalışıyor. Rusya İse İddiayı Şiddetle Reddetmeye Devam Ediyor.

Gürcistan, Rus savaş uçaklarından topraklarına bir füze atıldığına dair iddiasına uluslararası destek bulmaya çalışıyor. Rusya ise iddiayı şiddetle reddetmeye devam ediyor.

Gürcistan İhtilaf Çözme Bakanı David Bakradze, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) raporunun kendilerini haklı çıkardığını söyledi. Bakradze, Gürcistan'daki askeri gözlemcilerin raporda ülkenin kuzeydoğusunda uçan bir uçak gördüklerini ifade ettiklerini kaydetti. Bakradze, "Ülkenin kuzeydoğusunda Rusya'dan başka bir ülke yoktur" dedi. Rapor, AGİT tarafından umuma açıklanmadı.

AGİT'in Viyana'daki sözcüsü Virginie Coulloudon da bakanın söylediklerinin doğru olduğunu söyledi fakat bunun dahili bir rapor olduğunu, AGİT'in görüşünü temsil etmediğini ifade etti.

Gürcistan, pazartesi günü problemli Güney Osetya yakınlarına Rus savaş uçağından atılan fakat patlamayan bir füze düştüğünü iddia ederken, Rusya iddiayı reddediyor. Son olarak Rusya hava kuvvetlerinden İgor Hvorov, Gürcistan hava sahasında herhangi bir uçuş gerçekleştirmediklerini söyledi.

(AFP-EA-EA-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title