Haberler

Rusya Yahudileri Purim Bayramını Kutladı

Rusya Yahudileri, Pers İmparatorunun Danışmanı Haman'ın Zulmünden Kurtuldukları Günün Anısına Geleneksel Purim Bayramı'nı Moskova'da Törenle Kutladı.

Rusya Yahudileri, Pers imparatorunun danışmanı Haman'ın zulmünden kurtuldukları günün anısına geleneksel Purim Bayramı'nı Moskova'da törenle kutladı.

Moskova'da Yahudi Toplum Evi'nde düzenlenen Purim Bayramı törenine geçmiş yıllardan daha yoğun katılım gözlendi. Bayram törenine katılan çocuk ve büyüklerin giydikleri maske ve özel karnaval kostümleri ilginç görüntülere sahne olurken, Bush ve Putin'in maskeleri ise özellikle ilgi odağı oldu.

Tören öncesinde basına bir açıklamada bulunan Rusya Başhahamı Bern Lazar, "Yahudi takvimine göre Adar ayının 14 ve 15. günlerinde kutlamakta olduğumuz Purim Bayramı, en neşeli bayramımızdır. Yılda bir kez Purim Bayramı sırasında bol bol şarkı söyleyip eğleniyoruz. 2 bin yıldan fazla bir zaman önce kendisine ibadet etmemiz için halkımızı katliamdan kurtaran Allah'a teşekkür borcu olarak bu bayramı kutluyoruz. Ayrıca bu bayramda çocukları daha fazla sevindirmeye çalışıyoruz; çünkü bu bayram aslında çocuklar içindir. Onlar bu bayram sayesinde kötü olan her şeyin aniden iyiye dönüşebileceğini ve bunun getirdiği mutluluğu hissetmeli" dedi.

Bayram töreninin açılış konuşmasını yapan Lazar, şöyle konuştu: "Neşe ve sevinç bayramı olan Purim'de okuduğumuz Megillat Ester'de anlatıldığı şekliyle, dindaşlarımızın soykırım girişiminden kurtulmalarının yıldönümü olarak bu bayramı asırlardan beri kutluyoruz. Bugün evlerde ziyafetler yapılacak ve bol bol içki tüketeceğiz. Purim Bayramı, bizlere inanç ve güvenimizi her zaman taze tutabilmemizi öğretmektedir."

Megillat Ester'in okunması ile devam eden törende katılımcılar da kendilerine dağıtılan Ester'i sessizce okudu, zaman zaman da hahamlara eşlik etti. Geç saatlere kadar konserlerle devam eden kutlama töreninde Yahudiler dans ederek eğlendi.

(AK-CY-CY-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title