Haberler

Rusya, Vatan Savunucuları Günü'nü Kutladı

Rusya'da Her Yıl Geleneksel Olarak 23 Şubat'ta Kutlanan Vatan Savunucuları Günü, Bu Yıl Devlet Başkanlığı Seçimleri Öncesine Denk Gelmesi Dolayısıyla Seçim Propagandalarına Dönüştü.

Rusya'da her yıl geleneksel olarak 23 Şubat'ta kutlanan Vatan Savunucuları Günü, bu yıl devlet başkanlığı seçimleri öncesine denk gelmesi dolayısıyla seçim propagandalarına dönüştü.

Rusya Komünist ve Liberal Demokrat Parti tarafından başkent Moskova'nın merkez meydanlarında düzenlenen iki ayrı Vatan Savunucuları Günü mitinginde, vatandaşlardan 2 Mart seçimlerinde destek istendi. Devlet başkanı adaylarından Liberal Demokrat Parti Lideri Vladmir Jirinovski, başkentteki Puşkinsaya Meydanı'nda düzenlediği mitinginde hükümete ve diğer başkan adaylarına sert eleştiriler yöneltti. Jirinovski, "2 Mart seçimlerinde bana oy vermezseniz, Rusya'nın güney bölgelerinde 10 tane daha yeni Kosova sorununun ortaya çıkması kaçınılmaz olacak" dedi. Komünist Parti'nin yıllardan beri Rus halkını komünizm vaatleriyle kandırdığını ve ulusal serveti boş bir ideoloji uğruna dünyanın değişik coğrafyalarındaki halkların konforlu yaşamı için harcadığını ileri süren Jirinovski, "Komünist rejimden sonra iktidara gelen Yeltsin ve Putin hükümetleri de halkın dertlerine çare olamadı. Şuan da Rus halkının büyük çoğunluğu günlük 4 dolar gelirle yaşamakta. Eğer bir köpeğin bile günlük yemek masrafının 6 dolar olduğunu dikkate alırsak, halkımızın köpekten bile aşağı muamele gördüğü anlaşılmaktadır" diye konuştu. 2 Mart seçimlerini kazanması durumunda Kosova'nın bağımsızlığının ve Gürcistan'ın NATO'ya üyeliğinin hiçbir zaman söz konusu olmayacağını da iddia eden Jiriovski, "NATO, Rusya'ya karşı kurulmuş bir örgüttür. Dolayısıyla NATO ile herhangi bir işbirliğinden söz edilmesi mantık dışı" dedi. Rusya'nın tek kurtuluş yolunun ulusal devlet yapısından geçtiğini savunan Jirinovski, "Bakınız bu ülkede en fazla hastalanan Ruslar, en fazla hapse atılanlar Ruslar, en çok alkol tüketen, uyuşturucu kullananlar Ruslar, en kötü yaşayanlar yine Ruslar'dır. Bu soykırıma biran önce son vermeliyiz. Tüm servetimiz, Rus halkının refahı için harcanmalı. Ruslar'ın hakkını savunan tek parti ise bizim partimizdir. Şimdiye kadar hiçbir zaman iktidara gelme fırsatı bulamadık. Artık 2 Mart'ta eski hataları tekrarlamayınız. Oylarınızı bana veriniz" şeklinde konuştu.

Yaklaşık bin kişinin katılımıyla düzenlenen miting sırasında başkent polisinin de yoğun güvenlik önlemleri aldığı gözlendi.

(AK-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title