Haberler

Rusya Müslümanları Merkezi Bölge Dini Yönetimi Başkanı Gümüşhane'de

Rusya Müslümanları Merkezi Bölge Dini Yönetimi Başkanı Talgat Taceddin, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ve Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı'yı ziyaret etti.

Rusya Müslümanları Merkezi Bölge Dini Yönetimi Başkanı Talgat Taceddin, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ve Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı'yı ziyaret etti.

Trabzon'da temaslarda bulunduktan sonra Gümüşhane'ye gelen Talgat Taceddin ve beraberindekiler, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ile makamında görüştü.

Vali Salihoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ile Rusya'nın komşu iki ülke, Müslüman kesimlerinin de çok iyi ilişkileri bulunan topluluklar olduklarını ifade etti.

Talgat Tacettin'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Salihoğlu, şöyle devam etti:

"Bu tür ziyaretler mevcut ilişkileri daha da güzelleştirmesine, iyileştirmesine katkı sağlayacaktır. İlimiz her ne kadar Karadeniz Bölgesi'nin iç kesiminde ise de biz de Karadeniz Bölgesi'ndeyiz. Sahile 100 kilometre mesafedeyiz. İlimizin birçok bölgesi Karadeniz'in özelliklerini taşır. Zigana Dağları ilimizin kapsamındadır. İlimizden geçen Harşit Çayı, Karadeniz'e ulaşıyor. Karadeniz'in hem sosyolojik özelliklerini hem de coğrafi özelliklerini taşıyan ilimizin bir bölümü de İç Anadolu Bölgesi özelliklerini taşımaktadır. Dolayısıyla Rusya Müslümanları'na denizden de yakınız. O nedenle bu anlamlı ve önemli ziyaret için sizlere teşekkür ediyoruz. Rusya'daki bütün Müslüman kardeşlerimize de buradan selamlarımızı gönderiyoruz."

Talgat Tacettin de, Türkiye ve Rusya'nın komşu ülke olmalarının yanında atalarının asıl vatanlarının Karadeniz Bölgesi'nde olduğunu ifade ederek, "Bu nedenle Rusya'da yaşayan 20 milyon Müslüman kardeşlerimizin selamlarını getirdik. Bizim ülkelerimiz arasında çok zamandan beri dostluk ve beraberlik var. Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığından zaman zaman din görevlileri ülkemizi ziyaret ederek konferanslar veriyorlar, bizler de zaman zaman ziyaretlerde bulunuyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Salihoğlu, Talgat Tacettin'e üzerinde Osmanlı döneminde Gümüşhane'de basılan gümüş sikkelerin bulunduğu plaket hediye etti. Ziyarette hazır bulunan Gümüşhane İl Müftüsü Mehmet Cüneyt Kavşut ise Talgat Tacettin'e Türkçe ve Arapça yazılı ayet kitapları ile yöresel ürünlerden pestil ve köme hediye etti.

-GÜMÜŞHANE BELEDİYE BAŞKANINA ZİYARET-

Talgat Tacettin, Valilik Şeref Defteri'ni de imzaladıktan sonra beraberindekilerle birlikte Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı'yı ziyaret etti.

Tacettin ve beraberindeki heyeti Gümüşhane'de görmekten memnunluk duyduğunu dile getiren Canlı, Talgat'a içinde Gümüşhane fotoğraflarının bulunduğu albüm hediye etti.

Talgat Tacettin ve beraberindekiler daha sonra merkez Kemaliye Camisi'ne geçerek incelemede bulundu ve namaz kıldı.

Torul ilçesinin Cebeli köyündeki Karaca Mağarası'nı da gezen Talgat Tacettin ve beraberindekiler ardından Giresun'un Tirebolu ilçesine hareket etti.

Talgat Tacettin ve beraberindeki heyetin yarın Giresun, salı günü de Ordu'da çeşitli incelemelerde bulunacağı bildirildi.

- GÜMÜŞHANE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title