Haberler

RTÜK'ün Doğru ve Güzel Türkçe Kullanımı Ödülleri Açıklandı

RTÜK'ün Yayınlarda Türkçe Kullanımına Özen Gösterilmesini Teşvik Amacıyla Geleneksel Olarak Verdiği RTÜK Doğru ve Güzel Türkçe Kullanımı Ödülleri'ni Kazananlar Açıklandı.

RTÜK'ün yayınlarda Türkçe kullanımına özen gösterilmesini teşvik amacıyla geleneksel olarak verdiği RTÜK Doğru ve Güzel Türkçe Kullanımı Ödülleri'ni kazananlar açıklandı.

RTÜK'ten yapılan açıklamada, yayınlarda Türkçe kullanımına özen gösterilmesini teşvik amacıyla geleneksel olarak verilen RTÜK Doğru ve Güzel Türkçe Kullanımı Ödülleri'ni kazananların belirlendiği açıklandı. Açıklamada, bu yıl verilecek ödüllerin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayelerinde, Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde 26 Mayıs Cuma günü düzenlenecek törenle sahiplerini bulacağı kaydedildi. Alanında uzman kişilerin oluşturduğu seçici kurulun, ulusal, bölgesel, yerel radyo ve televizyonlarda 1 Ocak 2007 ile 31 Aralık 2007 tarihleri arasında yayınlanan ve ödüle aday gösterilen programlar arasında yaptığı eleme sonucunda kazananların belirlendiğinin ifade edildiği açıklamada kazananlar şu şekilde sıralandı:

Ulusal ve Uydudan Yayın Yapan Televizyonlar ve Radyolar

Annem (Kanal D), Deryalı Günler (Show TV), Edebiyat Mekan (TRT 2), Kanal 7'de Sabah (Kanal 7), Ve İnsan (NTV), Türkiye'nin Hatıra Defteri (CNN Türk-UTV), Mucize Nameler (Kral TV), Erkan Tan ile Başkent'ten (TV8), Tarçın ve Arkadaşları (Yumurcak TV-UTV), İyi Haber (Dünya Radyo), Ana Haber Bülteni (Best FM), Sporun Renkleri (TRT Ankara Radyosu), Basın Turu (Kral FM), Sevgi Pınarı(Radyo 7)

Bölgesel, Yerel Televizyonlar ve Radyolar

Haftaya Bakış(Kon TV-Konya), Gündem Ankara(Kanal A-Ankara), Sevdanın Adı Karşıyaka (Ege TV-İzmir), Toplum Destekli Polis (Kanal Malatya-Malatya), Oyun Bahçesi (TRT GAP Radyosu-Diyarbakır), Haber Bülteni (RD-Hacettepe-Ankara), Gökkuşağı (RD Başkent-Adana), Metronom(Kolej FM-Kayseri), Köstekli Saat (RD Dumlupınar-Kütahya), Özlem Rıhtımı (ERT FM Elazığ), Türkü Harmanı (RD Metropol-Mersin)(ANKA)

(DNZ/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title