Haberler

Roma: Saddam Hüseyin'e İdam Cezası Verilmesi

İtalya Başbakanı Romano Prodi, Irak'ın Devrik Lideri Saddam Hüseyin'in İdam Edilme Kararına Kesinlikle Karşı Olduklarını Açıkladı.

İtalya Başbakanı Romano Prodi, Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in idam edilme kararına kesinlikle karşı olduklarını açıkladı.

Saddam Hüseyin'in idam edilme kararıyla ilgili olarak bir bildiri yayınlayan İtalya Başbakanı Prodi, Saddam'ın işlediği suçu önemsiz göstermek ya da bu suçtaki rolünün az olduğunu ifade etmediklerini, ancak yinede Saddam'a idam cezasının uygulanmasını doğru bulmadıklarını bildirdi. Prodi, "Bugünkü kabine toplantısında da tekrarladığım gibi, İtalya ölüm cezasının uygulanmasına her zaman ve her koşulda karşı çıkmıştır. Bu genel bir prensiptir, ABD'de de olduğu gibi" ifadelerini kaydetti.

Saddam Hüseyin, Duceyl'de 148 Şii'nin toplu olarak öldürülmesiyle ilgili olarak yargılandığı davada 5 Kasım 2006 tarihinde ölüm cezasına çarptırılmıştı. Dün Irak Yüksek Mahkemesi'nin, kararın 30 gün içinde uygulanabilmesi için onay vermesinin ardından, bugün Irak Hükümeti'nin idam kararının uygulanması için işlemleri hızlandırdığı iddiaları ortaya atılmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title